Canelo Alvarez proti Jermellu Charlu: Mehiški zvezdnik po sodniški odločitvi ohranil nesporen naslov prvaka v super srednji kategoriji

0

Pri 33 letih in popolnoma zdrav prvič po dveh letih je mehiški boksar Canelo Alvarez v soboto ljubitelje boksa spomnil, zakaj še vedno sodi med najboljše na svetu v kategoriji funt za funt.

Alvarez (60-2-2, 39 KO) je sistematično prevladoval nad plašnim in preobremenjenim Jermellom Charlom na poti do velike soglasne odločitve v glavnem dogodku plačilne kartice Premier Boxing Champions iz T-Mobile Arene. Mehiška ikona je prejela rezultate domačih sodnikov 119-108 in 118-109 (dvakrat) in ubranila svoj nesporni naslov prvaka v super srednji kategoriji.

V prvem srečanju med branilcema nespornih naslovov s štirimi pasovi v zgodovini moškega boksa je Alvarez premagal Charla (35-2-1, 19 KO), čigar paket štirih naslovov s 154 funti ni bil na kocki v tej 168-funtni tekmi.

“Nihče ne more premagati tega Canela,” je dejal Alvarez.

Charlo, ki je pri 33 letih dva meseca starejši od Alvareza, se nikoli ni mogel spraviti iz prve prestave. Alvarez je premagal Charla z razliko 134 proti 71, poroča CompuBox. Zadel je 35 % vseh udarcev in 40 % močnih udarcev, vključno s prednostjo 42 proti 11 pri udarcih v telo.

“Ne iščem izgovorov zase, tako da je, kar je,” je dejal Charlo. “Prejel sem svoje udarce, a to je boks. Nekaj zmagaš in nekaj izgubiš.

“Lahko ste občutili razliko v teži, ker sem se zredil za 12 funtov. Danes sem si drznil biti odličen. Posnel sem posnetke in samo še pritiskal.”

Alvarez je dal svoj pečat dvoboju z zakasnjenim knockdownom v 7. rundi, ko je Charla spravil do vrvi in mu skozi njegov visoki gard plasiral udarec. Charlo je pokasiral udarec in prostovoljno pokleknil.

“Delali smo na telesu, ker je odličen borec in ve, kako se premikati po ringu,” je dejal Alvarez. “Tri mesece smo trenirali v gorah brez moje družine ali česa drugega, ker preprosto obožujem boks. Boks je moje življenje in boks me je danes naredil najboljšega v igri.

“Potreboval sem 12 rund, da pokažem, da sem najboljši in kdo je boljši.”

Kljub vzklikom iz Charlovega kota v zadnjih rundah, naj gre k nokavtu, mu nikoli ni uspelo ustvariti dovolj grožnje za preboj.

“Zadel sem ga z nekaj močnimi udarci,” je dejal Charlo. “Spravil sem ga s sebe.”

Po dvoboju je Alvarez izjavil, da se namerava vrniti v ring prihodnjega maja, vendar se je odločil, da ne bo razglasil naslednjega nasprotnika kljub prisotnosti nespornega prvaka v velterski kategoriji Terencea Crawforda, ki se je zavzemal za obračun z zmagovalcem.

“Cinco de Mayo [vikend],” je dejal Alvarez. “Kdorkoli, vseeno mi je. Jebeno mi je vseeno.”

Kljub porazu je Charlo dejal, da se bo vrnil na 154 funtov, kjer ostaja nesporni prvak, a ni povabil Crawforda v prihodnji boj.

“Jebeš to, lahko bi se boril s Terenceom Crawfordom,” je rekel Charlo. “Naj se bori z Errolom Spenceom in naj to odstrani s poti. Čakam.”

Alvarez je tako postal prvi nesporni prvak s štirimi pasovi, ki je svoje naslove branil trikrat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen