[Vrana vrani… nosi evre! Golob jo še kar ščiti!] Ministrica Ajanović Hovnik za službeno pot v New York zapravila več kot 33.000€, njena nekdanja poslovna partnerica pa na razpisu MJU dobila kar 300.000€!

3

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki se v zadnjih dneh otepa očitkov o visokih stroških službene poti v New York in domnevni netransparentnosti pri razpisu za nevladne organizacije, uživa zaupanje predsednika vlade, so sporočili iz njegovega kabineta. Premier Robert Golob hkrati verjame, da bo ministrica očitke argumentirano ovrgla.

Ajanović Hovnik je namreč v zadnjih dneh deležna kritik zaradi visokih stroškov službene poti petčlanske delegacije ministrstva v New York, za katero je država odštela nekaj več kot 33.000 evrov. Od tega so potovalni stroški znašali 13.412 evrov, stroški hotelskih nastanitev 16.589 evrov, stroški dnevnic udeleženk foruma pa 3000 evrov. Ministrica je navedbe o neupravičenosti udeležbe sodelavk ministrstva v preteklih dneh zavrnila in stroške ocenila kot razumne.

Ta teden pa se je Ajanović Hovnik znašla tudi sredi dvomov o transparentnem razdeljevanju javnih sredstev. Ministrstvo je namreč konec letošnjega marca objavilo javni razpis za krepitev državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju v vrednosti 10,6 milijona evrov. Med največjimi prejemniki sredstev je tudi Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES) s sedežem v Mariboru. Vodi ga Kaja Primorac, ki je hkrati tudi direktorica in solastnica podjetja Smart center, katerega solastnica in direktorica je bila do sredine lanskega junija ministrica Ajanović Hovnik. IPES je tako pokasiral 300.000 evrov. Razpis se je pod lupo javnosti znašel tudi po razkritju, da je največ sredstev dodeljenih zavodu CER partnerstvo, ki so ga ustanovile družbe Petrol, Slovenijales in Knauf Insulation.

Na ministrstvu so ob tem pojasnili, da je ministrica kot predstojnica ministrstva zgolj podpisala razpisno dokumentacijo in na predlog strokovne komisije tudi nadaljnje spremembe dokumentacije, ni pa nikoli sodelovala v nobeni fazi odločanja.

Št. komentarjev: 3
 1. vanč pravi

  Golobji banditi si denar talajo čisto na odprti sceni, banda lopovska!

 2. gorvell pravi

  To ni več Slovenija. Je nekakšna tvorba, ki se spreminja od danes na jutri. Kdo smo sploh mi ? Ljudje !!!? Težko.
  Nekje sem prebral, da je miniistrica Hovnikova bivša razpečevalka droge v kraju Fužine, ki je bila tudi zaposlena na policiji. HALLLO !!!!!!ija
  Torej, droga, policija, ministrstvo, Holobova vlada so skupaj ????o
  Naj me nekdo…..po kečki….

 3. bing pravi

  Slovenija 2.0. Mafija na mafijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen