[V dobrem letu dni sta se očitno preveč “nagarala”] Nevidna poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek zapuščata poslanske vrste

0

Poslanca Svobode Dejan Zavec in Martin Marzidovšek sta odstopila s poslanske funkcije. Zavec odhaja iz zdravstvenih razlogov, Marzidovšek pa zaradi novega kariernega izziva, sta pojasnila. Vodja poslanske skupine Borut Sajovic je poudaril, da poslanska skupina ostaja polnoštevilčna in da so vsi skupaj zavezani istim programskim ciljem in volivcem.

Nekdanji boksar Dejan Zavec je bil v izvoljeni v volilni enoti Ptuj 2, Martin Marzidovšek pa v Mariboru.

Zavec je bil v odboru za gospodarstvo in odboru za izobraževanje, znanost in mladino ter podpredsednik ustavne komisije. Marzidovšek je bil podpredsednik odbora za gospodarstvo in član odborov za zunanjo politiko in kulturo. Zavec se je sicer v dobrem letu dni trajajočem mandatu “proslavil” s tem, da je v parlamentu izgovoril le 72 besed.

V skladu s pravili, ki veljajo za poslance, bo Zavca nadomestil Dejan Süč, ki je bil izvoljen v Lendavi, Marzidovška pa Jurij Lep (izvoljen v Rušah). Odstopni izjavi sta že vloženi v DZ, funkcija jima bo prenehala, ko se bo DZ seznanil s tem, predvidoma na seji prihodnji teden.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen