Na slovenskih avtocestah spet pričakovati povečan promet in zastoje; za Nemce, Nizozemce in Švicarje se končuje dopust

0

Na avtocestah in nekaterih drugih glavnih prometnicah po državi je po napovedih prometno-informacijskega centra vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet. Danes je še posebej zgoščene prometne tokove pričakovati dopoldne, v nedeljo pa ves dan. K visoki gostoti prometa bo prispeval tudi konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice.

Konci tedna v poletni sezoni so tradicionalno močno prometno obremenjeni, zaradi česar redno prihaja do zastojev, razmere pa pogosto še poslabšajo prometne nesreče in dela na cestah.

Čeprav tranzitni prometni tokovi še vedno potekajo v obe smeri, torej proti jadranski obali in v smeri notranjosti države ter meje z Avstrijo, pa s skorajšnjim koncem glavne poletne sezone na avtocestnem omrežju počasi začenjajo prevladovati turisti ali zdomci, ki se vračajo na svoje domove. Tako je že v petek ves dan prihajalo do zelo dolgih zastojev pred predorom Karavanke.

Na pričakovano obremenjenost cest čez vikend so med drugim opozorili tudi kranjski policisti. Poudarili so, da je povečan promet pričakovati na gorenjski avtocesti v obe smeri z možnostjo zastojev. Zato za pot proti Avstriji priporočajo tudi ostale mejne prehode, ne le predora Karavanke. V primeru daljšega zastoja bo izvoz Jesenice vzhod (Lipce) namenjen samo za lokalni promet.

Zastoji bodo sicer možni tudi na cestah proti turističnim krajem in izletniških točkah po državi, še posebej na Gorenjskem, ter na obalnih cestah.

Policisti še naprej opozarjajo tudi na sanacijska dela na območjih, ki so jih prizadele poplave in neurja. Določena območja, ki so med drugim tudi izhodiščne točke pohodnikov v gore, so zaprta in označena z ustrezno prometno signalizacijo. Še vedno je zaprtih tudi kar nekaj cestnih povezav na Koroškem, v Zgornji Savinjski dolini in na območju Kamnika. Policisti tako izpostavljajo, da je treba pred odpravo na pot preveriti prometne razmere in dostopnost območij.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen