Moskva: Nad rusko regijo Belgorod sestreljena ukrajinska drona

0

Ruska zračna obramba je danes nad območjem ruske regije Belgorod sestrelila dva ukrajinska brezpilotna letalnika, še enega so sestrelili nad regijo Kursk, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

“Danes okoli 4. ure zjutraj je bil preprečen poskus režima v Kijevu, da bi z brezpilotnim letalnikom izvedel teroristični napad na objekte na ozemlju Ruske federacije,” je rusko obrambno ministrstvo sporočilo na Telegramu in dodalo, da žrtev ali gmotne škode ni bilo.

Iz Moskve so kasneje sporočili, da je ruska zračna obramba sestrelila še en dron nad Belgorodom, poroča dpa.

Regija Belgorod na jugu Rusije meji na Ukrajino, v zadnjih mesecih je bila večkrat tarča artilerijskih napadov in napadov z brezpilotnimi letali.

Ruske oblasti so sicer po sobotnih ukrajinskih napadih z droni na zasedeni ukrajinski polotok Krim, ki so jih ruske sile po navedbah Moskve uspešno odbile, napovedale povračilne ukrepe.

Napad ukrajinskih brezpilotnih letalnikov na polotok Krim je bil po poročanju ukrajinskih medijev v soboto usmerjen na logistično bazo ruskih čet na zahodu polotoka, poroča dpa. Internetni portal Ukrajinska Pravda je v soboto zvečer poročal, da je bilo v napadu uporabljenih 17 brezpilotnih letal.

Po prvih podatkih ukrajinske strani je bilo ubitih ali ranjenih “več deset okupatorjev”. Uničena je bila tudi oprema. Natančno višino škode še preiskujejo. Informacij ni bilo mogoče neodvisno preveriti, poroča dpa.

Most čez Kerško ožino, ki povezuje Rusijo s črnomorskim polotokom Krim, v napadih ni bil poškodovan, je sporočil ruski guverner polotoka Sergej Aksjonov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen