Arso danes izdal rdeče opozorilo za Gorenjsko in Osrednjo Slovenijo (dopoldne), za Štajersko, Koroško in Prekmurje (popoldne)

1

Agencija RS za okolje (Arso) je za severni del države zaradi pričakovanih nalivov izdala najvišje, rdeče opozorilo. Možne so izdatne padavine in poplave večjih razsežnosti. Verjetni so tudi zemeljski plazovi, izhaja s spletne strani Arsa.

Za Gorenjsko in Osrednjo Slovenijo je zemljevid obarvan rdeče že za dopoldne, za Štajersko, Koroško in Prekmurje pa popoldne. Ostali deli Slovenije ostajajo v oranžnem.

Padavine bodo po pričakovanjih padle v razmeroma kratkem času, kar lahko povzroči hitro naraščanje hudourniških vodotokov in manjših rek ter proženje zemeljskih plazov. Ranljiva so predvsem območja, ki so jih poplave prizadele že v začetku avgusta.

Število komentarjev: 1
  1. raft pravi

    Skupina Tunizijcev je v Firencah do smrti pretepla invalidnega fanta. Tragični dogodek se je pripetil med vikendom. Znano je, da nekatere mestne četrti obvladujejo tolpe migrantov, ki niso ponotranjili temeljnih civilizacijskih vrednot
    ——————-
    Ko ste migranti ubili tega invalidnega fanta, ste obsodili sami sebe. Ubogi fant, ki je moral umreti zaradi zblojenih in pokvarjenih levičarjev. Tega umora vam ne bo opravičil noben Evropejec. Te zgodbe ne bo konec, ko se boste potuhnili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen