(15. septembra se bo s srcem igralo za Slovenijo!) Aleksander Čeferin svetovne zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano, ta se bo predvajala v 37 državah

3

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa.

Evropska nogometna zveza in njen predsednik Aleksander Čeferin sta se zelo hitro odzvala na poplave in že 8. avgusta je Uefa odobrila 300.000 evrov pomoči. V okviru svojih možnosti je z 20.000 evri na pomoč priskočila tudi Nogometna zveza Slovenije.

A Uefa oz. njen predsednik se nista ustavila. Čeferin se je odločil za prireditev dobrodelne tekme, katere izkupiček bo šel dobrodelni fundaciji Preprosto blizu, ki je bila ustanovljena in jo upravlja Radio 1.

Kot je zapisal Čeferin, so prihod v Ljubljano že potrdili številni nekdanji nogometni zvezdniki – Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Fabio Capello in drugi.

Ekipi zvezdnikov bosta s klopi vodila Fabio Capello in slovenski selektor Matjaž Kek.

Tekma bo imela tudi izjemno medijsko podporo, saj jo bosta med drugimi podprla tudi Pop TV in BeIN Sport, ena največjih svetovnih televizijskih mrež, ki bo tekmo predvajala v 37 državah. Doma bo projekt podprl tudi Radio 1 oz. Infonet Media.

“Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani,” je v vabilu prijateljem še zapisal Čeferin.

Vstopnice za tekmo po enotni ceni 20 evrov bodo na voljo od srede, 30. avgusta, na prodajnih mestih Eventima oz. na njihovi spletni strani. Prav tako bodo naprodaj VIP vstopnice in sicer za Beli VIP po ceni 100 evrov in Osrednji VIP za 500 evrov, so še sporočili prireditelji.

Št. komentarjev: 3
  1. sandi pravi

    Dobra poteza Čeferina! Kapo dol!

  2. linke pravi

    raje naj počrpajo milijarde ki čakajo v bruxslju , ne pa da delajo dobrodelne prireditve. sebi v promocijo. nabijem tegale čefurina nekam na k…

  3. klemen pravi

    Končno neka korist od Čeferina. Upam samo da se bo zbralo res dosti denarja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen