Vodenje ministrstva za zdravje bo začasno prevzel premier Golob. Bešič Loredan v poslanske klopi?

2

Premier Robert Golob je DZ obvestil, da bo po odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje to funkcijo začasno opravljal sam. DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja predvidoma seznanil v četrtek na izredni seji.

Robert Golob bo tako četrti predsednik vlade, ki bo začasno prevzel vodenje zdravstvenega resorja. Pred njim so to vlogo po odstopih takratnih ministrov za zdravje začasno opravljali še premierji Alenka Bratušek, Marjan Šarec in Janez Janša.

Ministrska ekipa se je sicer dopoldne po petkovem odstopu Bešiča Loredana prvič sestala na seji. Ministra v odstopu na sejo ni bilo, nadomeščala ga je državna sekretarka Azra Herceg. Ministri so bili sicer ob prihodu na sejo vlade skopi s komentarji o kandidatu za novega ministra, odločitev prepuščajo premierju Robertu Golobu. Kot nujno pa izpostavljajo, da novega ministra za zdravje najdejo čim prej.

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Slednji je dejal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svoji poziciji ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovi oceni so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Kdo bo prevzel vodenje resorja s polnim mandatom, za zdaj še ni znano. Prav tako še vedno ostaja nejasno, ali se bo Bešič Loredan po odstopu vrnil v poslanske klopi, je namreč nadomestni poslanec ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona, a zaradi nastopa ministrske funkcije te vloge ni nikoli nastopil.

Št. komentarjev: 2
 1. aco pravi

  Dva pajaca, eden bolj nesposoben od drugega. Taki nam vladajo zaradi bedastih volivcev, ki so volili slobodo.

 2. raft pravi

  Slovenski sodniki so drugi najhujši kršitelji človekovih pravic v Evropi
  ————
  Mogoče bi pa le bilo potrebno za predsednika vrhovnega sodišča po diletantu s ponarejeno diplomo in še enemu Srbu, ki očitno hudo zanič opravlja to delo, postaviti nekoga slovenskega rodu.
  Bodo srbo+piz+doli+zci to prehudo zamerili? Me prav boli ku+rc.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen