(Tragično v bližini Češke koče) 43-letna planinka na območju Hudičevega klanca zdrsnila in padla več kot 100 metrov v globino

0

Pri Češki koči v občini Jezersko je nekaj po 13. uri zdrsnila 43-letna slovenska planinka. Pri padcu se je tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla, na spletni strani navaja Uprava RS za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci in posadka policijskega helikopterja.

Po pojasnilih Policijske uprave Kranj je planinka sestopala s Češke koče proti Planšarskemu jezeru in na območju Hudičevega klanca zdrsnila, padla več kot 100 metrov v globino in zaradi hudih poškodb na kraju umrla.

To je že druga tragična nesreča v slovenskih gorah ta konec tedna. V soboto je planinka, po poročanju medijev je šlo za švicarsko državljanko, zdrsnila na poti s Triglava čez Prag in padla v globino. Tudi ona je umrla na kraju dogodka.

Gorski reševalci so ta konec tedna večkrat posredovali. Ko navajata uprava za zaščito in reševanje ter kranjska policijska uprava, so danes na Sovatni v občini Kranjska Gora pomagali planincu, ki si je poškodoval nogo. S helikopterjem pa so ga nato prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Popoldne so reševali tudi planinca, ki se je zaplezal v bližini Gamsovega skreta v Kamniški Bistrici. Nepoškodovanega so rešili ter ga s helikopterjem prepeljali v Kamniško Bistrico.

Ob približno enakem času je na Stari Pokljuki tujega pohodnika obšla slabost. Posredovali so radovljiški gorski reševalci in ga oskrbeli, nato pa ga je helikopter prepeljal na nadaljnjo zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Nekoliko pozneje popoldne pa se je v bližini Kocbekovega doma na Korošici v Savinjskih Alpah pri sestopu v dolino poškodovala planinka. Aktivirani so bili celjski gorski reševalci. Poškodovanko je na kraju oskrbela dežurna ekipa Gorske reševalne službe Brnik, helikopter pa jo je nato prepeljal v nadaljnjo oskrbo v ljubljanski klinični center.

“Pomemben je vsak korak, vsak gib, vsaka odločitev. Bodite odgovorni in pazite nase,” zato ob trenutnem povečanem obisku slovenskih gora poudarjajo kranjski policisti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen