[ARSO je izdal RDEČO OPOZORILO!] Uprava RS za zaščito in reševanje poziva vse, ki kampirajo na severu države, naj se pred nevihto takoj umaknejo na varno

0

Uprava RS za zaščito in reševanje opozarja, naj se vsi, ki preživljajo čas na prostem – bodisi kampirajo ali šotorijo, čim prej, zlasti pa med 18. in 21. uro, umaknejo v varno zavetje. Nevihtni sistem z močnim vetrom in točo se namreč pomika proti Sloveniji. Arso je za sever države sicer izdal rdeče opozorilo.

Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi neviht izdala rdeče opozorilo za severovzhod in severozahod Slovenije. Vremenoslovci pričakujejo zelo močne sunke vetra, ki bodo dosegali nad 100 kilometrov na uro, posamezne nevihtne celice lahko prinesejo debelejšo točo.

Močan sistem neviht se nahaja nad severno Italijo in Avstrijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji dosegajo 100 do 160 kilometrov na uro, opozarja Arso.

Od 17. do 20. ure so na Arsu za severozahodno in severovzhodno regijo izdali najvišjo, rdečo, stopnjo opozorila. Močne nevihte se lahko razširijo tudi na ostale regije, še opozarjajo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen