V Philadelphii se je po hudi prometni nesreči na zvezni avtocesti zrušil nadvoz, za ponovno vzpostavitev prometa bo potrebnih več mesecev

0

V Philadelphii se je v nedeljo na zvezni avtocesti I-95, eni najbolj obremenjenih na vzhodu države, po požaru cisterne, ki je prevažala vnetljiv tovor, zrušil nadvoz. Žrtev ni bilo, oblasti pa ocenjujejo, da bo za ponovno vzpostavitev prometa potrebnih več mesecev.

Nesreča je povzročila velike zamude in zapore ulic. V cisterni je bilo več tisoč litrov bencina, gasilci pa so se s požarom borili več kot eno uro.

Guverner Pensilvanije Josh Shapiro je v nedeljo zvečer dejal, da namerava danes razglasil izredne razmere, da bi pospešil pridobivanje zveznih sredstev za obnovo avtoceste.

Zrušeni del avtoceste I-95 je del 212 milijonov dolarjev vrednega projekta obnove, ki se je končal pred štirimi leti.

Videoposnetek s kraja dogodka je pokazal, da je ogromna betonska plošča padla z avtoceste na cesto pod njo.

Voznike so usmerili na 69 kilometrov dolg obvoz. Dejstvo, da je do nesreče prišlo v nedeljo, je pripomoglo k manjšim zastojem, kot bi bili sicer, vendar uradniki pričakujejo težave danes in naslednje dni.

Minister za promet v Pensilvaniji Michael Carroll je dejal, da ta odsek avtoceste dnevno prevozi 160.000 vozil. Gre za najbolj obremenjeno meddržavno cesto v Pensilvaniji.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je na Twitterju sporočila, da je bil predsednik Joe Biden obveščen o zrušenju in da so predstavniki vlade v stiku z državnimi in lokalnimi oblastmi v Pensilvaniji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen