V Bretanji na zahodu Francije je 71-letnik zaradi spora okoli zemljišča streljal na sosede in ubil 11-letno deklico

0

V medsosedskem sporu v Bretanji na zahodu Francije je 71-letnik minuli konec tedna streljal na sosede in pri tem ubil enajstletno deklico. V incidentu sta bila ranjena tudi dekličina starša, pri čemer je oče dobil hujše poškodbe, je v nedeljo sporočila policija.

Strelec, sicer Nizozemec, je v soboto zvečer huje ranil dekličinega očeta, medtem ko življenje matere naj ne bi bilo ogroženo. Mlajša osemletna hčerka, ki v streljanju ni bila poškodovana, je v šoku, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala tožilka Carine Halley.

Incident se je zgodil v kraju Plonevez-du-Faou blizu mesta Quimper v Bretanji. Po navedbah lokalnih medijev, ki se sklicujejo na policijo, so bile žrtve člani britanske družine.

Po prvih ugotovitvah se je upokojenec zvečer nenadoma pojavil s strelnim orožjem in večkrat streljal na družino, ki je bila na vrtu svoje hiše.

Nizozemec in britanska družina naj bi bili že več let v sporu zaradi zemljišča, ki meji na obe posesti. Po streljanju se je strelec z ženo zaprl v svojo hišo, a sta se kasneje po poročanju AFP predala oblastem, ki so ju aretirale.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen