SDH sprejel odločitev: HSE bo v sredo vrnil prvih 100 milijonov evrov pomoči države

0

Holding Slovenske elektrarne (HSE) bo v sredo državi nakazal 100 milijonov evrov kot del povračila dokapitalizacije iz lanskega leta, je sklenil SDH. O vračilu še 100 milijonov evrov bo SDH odločil v tretjem četrtletju leta, ko bo znano, kakšne bodo poleti hidrološke razmere in razmere na energetskih trgih.

Potem ko je Slovenski državni holding (SDH), ki je HSE lani dokapitaliziral s 492 milijonov evrov, v začetku marca sporočil, da bo HSE junija začel vračati prvi del sredstev v višini 200 milijonov evrov, je uprava SDH v ponedeljek sklenila, da HSE 7. junija državi nakaže 100 milijonov evrov.

O natančnem datumu vračila drugega dela, prav tako 100 milijonov evrov, bo SDH odločil v tretjem trimesečju letos, ko bo znan vpliv hidroloških razmer poletnih mesecev na poslovanje skupine HSE in morebitni vpliv razmer na energetskih trgih in drugih relevantnih poslovnih okoliščin, je razvidno iz sklepa, ki je danes objavljen na spletnih straneh Ajpesa.

SDH je tudi sklenil, da bo HSE 42 milijonov evrov državi vrnil v treh mesecih od objave sklepa. O natančnem datumu vračila teh sredstev bo SDH odločil s posebnim sklepom. “Dinamika vračila bo določena ob upoštevanju razmer na trgih in drugih relevantnih poslovnih okoliščin s ciljem, da je zagotovljena stabilnost poslovanja skupine HSE in gospodarno upravljanje s sredstvi,” je zapisala uprava SDH.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen