Kripto borza Binance začasno ustavlja možnost depozitov, vlagatelji naj sredstva z računov dvignejo nemudoma

1

Največja borza kripto valut na svetu Binance začasno ustavlja možnost depozitov v ameriških dolarjih, obenem pa poziva vlagatelje, naj svoja sredstva z računov dvignejo do začetka prihodnjega tedna. Poteza prihaja po vloženi kazenski ovadbi s strani ameriške Komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) na začetku tedna.

Da začasno ukinja depozite v ameriških dolarjih, je kripto borza sporočila v četrtek prek Twitterja, ob tem pa dodala, da bo dvige v ameriških dolarjih ustavila s 13. junijem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

SEC je v ponedeljek kripto borzo obtožila kršitev zakonodaje o trgovanju z vrednostnimi papirji, pri tem pa opozorila na obsežno zavajanje in preračunljivo izogibanje zakonu.

Ameriški regulator Binance med drugim očita, da je Američanom omogočala trgovanje, čeprav v ZDA ni registrirana kot borza vrednostnih papirjev. Po navedbah SEC je borza zlorabila tudi sredstva vlagateljev.

Komisija je v torek po sodni poti zahtevala tudi zamrznitev sredstev, povezanih z borzo in njenim ustanoviteljem Changpeng Zhaom, ki je nekoč veljal za glavnega tekmeca padlega kripto tajkuna Sama Bankman-Frieda.

Pri Binance so poteze SEC označili za “neupravičene napade”, pred katerimi bodo, kot so napovedali, še naprej branili borzo, njihove stranke in celotno industrijo.

Kripto borzo Binance je že pred SEC marca pod drobnogled vzela tudi Komisija za terminsko trgovanje s surovinami, ki je prav tako zaznala več kršitev.

Število komentarjev: 1
  1. Deus pravi

    Binance zadnja leta eden zadnjih branikov svobodnega trga..in zato tudi tarča socialističnih pijavk.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen