(Držimo pesti!) Janja Garnbret bo prvič letos po poškodbi nastopila v svetovnem pokalu v Pragi

0

V Pragi se bo s kvalifikacijami nadaljeval svetovni pokal v športnem plezanju v disciplini balvani. Tekma bo nekaj posebnega. Praga bo prvič po letu 2003 gostila svetovni pokal v športnem plezanju. Na startu svetovnega pokala bo tudi prvič letos Janja Garnbret. Olimpijska prvakinja je zaradi poškodbe palca na levi nogi izpustila uvodni del sezone.

Češka prvič po 14 letih gosti tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. Nazadnje se je karavana na Češkem ustavila leta 2009 v Brnu, ko je bila na sporedu preizkušnja v težavnosti. Takrat je bila Garnbret stara deset let, kar pomeni, da bo v Pragi na Češkem tekmovala prvič.

Češki organizatorji so v tekmovalnem biltenu slovensko olimpijsko ter večkratno evropsko in svetovno prvakinjo uvrstili med glavne zvezdnice tekme. Za 24-letno Slovenko so uporabili zelo zanimivo primerjavo. Označili so jo “za neke vrste Usaina Bolta ženskega športnega plezanja”.

“Veselim se povratka v svetovni pokal oziroma končno začetka sezone tudi zame. To je bila najdaljša odsotnost od tekem v svetovnem pokalu v moji karieri. V Pragi še nisem tekmovala, zato bo tudi iz tega vidika nekaj novega,” je pred prvo letošnjo tekmovalno preizkušnjo neučakana slovenska športna plezalka.

“Dobro sem trenirala in v Prago odhajam pripravljena ter maksimalno motivirana,” je dodala Garnbret, ki je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred več kot osmimi meseci, ko je 26. septembra zmagala na tekmi v težavnosti v Džakarti.

Od Slovenk bodo nastopile tudi Katja Debevec, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš. Na startu kvalifikacij z začetkom ob 9.00 pa bodo tudi Zan Lovenjak Sudar, Gregor Vezonik, Anže Peharc in Jernej Kruder, novi rekorder po številu nastopov v balvanskem svetovnem pokalu (84).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen