(Druga v disciplini balvani v Pragi) Janja Garnbret prvič po poškodbi na stopničkah v svetovnem pokalu

0

Janja Garnbret je osvojila drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi. Olimpijska, svetovna in evropska prvakinja iz Slovenije je uspešno potrdila vrnitev v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi z uvrstitvijo na oder za zmagovalke.

Garnbret je bila zelo zanesljiva v kvalifikacijah in polfinalu. Kot edina se je v finale uvrstila s popolnim izkupičkom devetih osvojenih balvanov po dveh krogih tekmovanja.

V finalu pa ji je tokrat malenkost zmanjkalo za 38. zmago v svetovnem pokalu. Prvi finalni balvan je osvojila v enem poskusu, v drugem pa je nepričakovano ostala brez vrha, potem ko je sredino smeri, oziroma cono, potrdila v prvem poskusu.

Tudi za tretji balvan je potrebovala štiri poskuse, da je osvojila vrh. V četrtem pa je za potrditev drugega mesta potrebovala en poskus, da je osvojila vrh.

Tokrat je bila v boju za zmago uspešnejša 18-letna Francozinja Oriane Bertone. Najstnica se je v finale prebila kot šesta ter nato prikazala svojo najboljšo predstavo za prvo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Dva balvana je osvojila v prvem poskusu, za enega pa je potrebovala dva, kar je bilo ob še eni coni v prvem poskusu na zadnjem balvanu dovolj za najboljši ženski izid finala Prage.

Tretje mesto je pripadlo še eni Francozinji Flavy Cohaut.

Garnbret, ki se je na Češkem uspešno vrnila v mednarodno tekmovalno areno po februarski poškodbi palca na levi nogi, bo izpustila naslednjo tekmo v balvanih konec prihodnjega tedna v Bressanoneju (Brixen) v Italiji. Nastopila pa bo že spet v Avstriji. Innsbruck bo od 14. do 18. junija gostil tekmovanje v balvanih in prvič v tej sezoni v svetovnem pokalu tudi v težavnosti.

V današnjem polfinalu Prage sta nastopili še dve Slovenki. Obe sta krepko izboljšali svoji uvrstitvi iz kvalifikacij. Julija Kruder je tekmovanje končala na desetem mestu, Katja Debevec pa bo Prago zapustila z enajstim dosežkom. Tako Julija Kruder kot Debevec sta dosegli svoji najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu letos.

Edini slovenski polfinalist med moškimi Jernej Kruder je v soboto osvojil 18. mesto.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen