Dr. Milan Zver na dogodku European Youth Event

0

(10. junij 2023) vropski poslanec dr. Milan Zver je danes sodeloval na dogodku European Youth Event (EYE), ki je potekal v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.

EYE je dogodek, ki ga organizira Evropski parlament, da bi omogočil mladim Evropejcem priložnost za izmenjavo idej, razpravo o izzivih, s katerimi se sooča Evropa, in oblikovanje priporočil za prihodnje ukrepe na ravni Evropske unije.

V preteklosti so se EYE dogodki osredotočali na številne teme, kot so demokracija, mladi brezposelnost, izobraževanje, okolje, tehnologija, migracije, enakost spolov in še veliko več. Dogodek ponuja mladim priložnost, da sodelujejo v delavnicah, razpravah, predstavitvah, interaktivnih sejah in kulturnih dejavnostih. EYE je odlična priložnost za mlade, da se vključijo v demokratični proces, izrazijo svoje stališče o pomembnih vprašanjih ter spoznajo in povežejo se s politiki, strokovnjaki in vrstniki iz drugih držav Evropske unije.

Evropski poslanec  dr. Milan Zver je ob robu dogodka zapisal, da se v Evropskem parlamentu v Strasbourgu kar iskri od mladostne energije in idej.

“Skupaj z mladimi danes razpravljam o Erasmus+ programu, aktivni državljanski udeležbi, evropskih volitvah in izzivih, s katerimi se mladi srečujejo pri vstopu na delovni trg,” je še napisal dr. Zver in izpostavil pomembnost sodelovanja mladih v programih za mlade.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen