V Vatikanu preplah po vdoru avtomobila na območje Apostolske palače, policija prijela 40-letnega moškega s psihofizično motnjo

0

V Vatikanu je v četrtek zvečer za preplah poskrbel moški, ki je z avtomobilom vdrl na območje Vatikana. Zdrvel je mimo nadzorne točke in uspel priti vse do vhodnih vrat v Apostolsko palačo, kjer pa so ga nato prijeli, so sporočili s Svetega sedeža.

Moški, ki naj bi bil star okrog 40 let, je najprej pripeljal do vrat Sant’Anna v bližini Trga svetega Petra, kjer so ga varnostniki odslovili. Z avtomobilom je zapeljal nazaj, nato pa se z veliko hitrostjo zapodil mimo obeh kontrolnih točk tako švicarske garde kot vatikanskih žandarjev.

Eden od žandarjev je želel avto ustaviti in je s pištolo streljal v sprednje kolo, a zadel blatnik. Vozilo je tako nadaljevalo pot in uspelo mu je priti skoraj do vhoda v Apostolsko palačo, kjer med drugim v palačo vstopajo visoki državni gostje.

Kot so sporočili v Vatikanu, je tedaj voznik izstopil iz avtomobila in varnostne sile so ga pridržale. Zdravniki so pri moškem po takojšnjem pregledu ugotovili “psihofizično motnjo”. Ostal je v pridržanju vatikanske policije, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Papež Frančišek sicer živi na drugem koncu Vatikana, v gostišču Svete Marte, medtem ko so poglavarji katoliške cerkve pred njim stanovali v zasebnem stanovanju v Apostolski palači.

Ob incidentu se je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprožil alarm in varnostniki so zaprli vstopna vrata, ki vodijo so zadnjega dela bazilike svetega Petra, na vatikanske vrtove in tudi do gostišča Svete Marte.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen