(Po pol stoletja še vedno zelo priljubljeni) Abba z jubilejno izdajo debitantskega albuma Ring Ring iz leta 1973

0

Petdeset let po izidu debitantskega albuma Ring Ring legendarne švedske pop skupina Abba bo zdaj izšla še jubilejna izdaja albuma. Kot so sporočili z glasbene založbe Universal Music, bo album v različnih vinilnih formatih izšel 19. maja.

Po podatkih založbe Universal Music je album Ring Ring bil izdan 26. marca 1973 v Skandinaviji. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson in Anni-Frid Lyngstad so pred tem sodelovali tudi pri drugih glasbenih projektih, a so se zaradi uspeha naslovne pesmi albuma – Ring Ring – odločili, da bodo dolgoročno delovali skupaj kot Abba.

Nanizali so številne uspešnice, mednarodno slavo pa jim je prinesla zmaga na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo. Kljub temu, da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev in v pol stoletja prodala več kot 400 milijonov albumov. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All, Take a Chance on Me, Chiquitita, Fernando, S.O.S., Super Trouper, Knowing Me, Knowing You in številne druge. Ime skladbe Mamma Mia pa je nosil tudi uspešen filmski muzikal, ki so ga posneli leta 2008, nadaljevanje pa je dobil deset let kasneje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen