Mercator drugo leto zapored Oglaševalec leta 

0

Na 32. Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) bo Mercator prejel prestižno stanovsko priznanje Oglaševalec leta 2022. SOZ je Mercator sicer že za leto 2021 prepoznala kot oglaševalca leta, letos pa je najboljšega soseda zaznamovala še dodatna nadgradnja komunikacijskih aktivnosti.  

S številnimi prepoznavnimi kampanjami in projekti, kot so “Ko sedemo za isto mizo, smo vedno v najboljši družbi”, »Vsak vaš nakup šteje« ter sledil pobudi SOZ o trajnostnem delovanju in zagnal projekte »Reciklirani plakati«, »Plakati, ki čistijo zrak« ter »Bele embalaže,« je Mercator vstopil v častitljivo 75. leto poslovnega razvoja in rasti. S prepletom ustvarjalnih ter učinkovitih tržno komunikacijskih akcij je utrdil svoje mesto na vrhu slovenskega oglaševalskega prostora in prepričal strokovno komisijo za izbor. Skupno je Mercator nagrado prejel že tretjič, prvič pred dvema desetletjema, leta 2002. 

»Pri svojem delu smo osredotočeni na ustvarjanje koristi za vse naše deležnike, ključno pri vseh naših projektih pa je povezovanje. Zelo smo veseli priznanja stroke, da smo bili pri tem konsistentni, kreativni in inovativni. Še posebej, ker so časi za našo panogo zelo zahtevni,« je dejala Viktorija Radojević Mavrič, direktorica področja marketing v Mercatorju. Ob tem je dejala, da je biti Oglaševalec leta dvakrat zapored posebno priznanje, ki ga nikakor ne jemljemo zlahka. Zato si bodo še naprej prizadevali ustvarjati ne le nove ugodnost za uporabnike, temveč tudi nove vrednosti in prednosti znamke Mercator.

Andreja Zadnik Andoljšek, direktorica sektorja za tržno komuniciranje v Mercatorju, je ob prejemu nagrade poudarila Mercatorjevo vpetost v okolje, v katerem deluje: »Izkazano priznanje je odlična popotnica za jubilejno leto, v katerega vstopa Mercator, obenem pa tudi pozitivna spodbuda za njegov nadaljnji razvoj. Z multi-formatnim pristopom smo dostopni in priročni, z novimi rešitvami v smeri personalizacije pa še bližje aktualnim zahtevam in pričakovanjem naših uporabnikov. Vpetost v okolje, v katerem delujemo, in odprtost za sodelovanje s širokim krogom partnerjev sta močno vtkana v DNK naše znamke. Takšna povezovanja nam omogočajo ustvarjanje uspešnih zgodb, utrjevanje zaupanja in dolgoročno prisotnost na trgu. Neizmerno se veselimo podeljenega naziva in potrditve našega razumevanja in delovanja v oglaševalski stroki.«   

Na področju tržnega komuniciranja Mercator že vrsto let sodeluje z agencijo Herman & partnerji. Partnerica v agenciji Tina Cirman Popovič je poudarila temelje njihovega partnerstva: »Skupna vizija, vrednote in strast do inovativnih kreativnih rešitev so temelji našega partnerstva. Nagrada Oglaševalec leta je odlično spričevalo, da smo na pravi poti in spodbuda za nove mejnike.« 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen