[Grozljivka na osnovni šoli Vladislav Ribnikar] 14-letnik na OŠ v Beogradu ubil osem sošolcev in varnostnika

0

Na osnovni šoli Vladislav Ribnikar v središču srbske prestolnice Beograd je danes 14-letni učenec s pištolo ubil osem učencev in varnostnika, so potrdili na srbskem notranjem ministrstvu. Potrdili so tudi, da je ob učiteljici ranjenih še šest učencev. Po poročanju srbskih medijev je ena učenka življenjsko ogrožena. Storilca so že prijeli.

Srbski mediji so še poročali, da je stanje poškodovane deklice kritično in da jo operirajo, dva učenca pa imata strelne rane, njuno stanje je stabilno. Vsi trije so učenci sedmega razreda. Mediji so sicer pred tem po neuradnih podatkih poročali o mrtvem varnostniku ter o štirih ranjenih učencih in ranjeni učiteljici.

Napadalca so že prijeli. Kot so sporočili z notranjega ministrstva, je strelec učenec sedmega razreda na osnovni šoli Vladislav Ribnikar, v katero je vstopil danes okoli 8.40 in je, kot sumijo, iz očetove pištole izstrelil več nabojev v smeri učencev in varnostnika te šole.

Deklica, ki je med streljanjem zbežala iz učilnice, je očetu povedala, da je streljal njihov sošolec, sicer odličnjak, ki je s hladnim izrazom na obrazu vstopil v učilnico in najprej streljal na učiteljico, nato pa še na učence, poroča srbski portal N1. Druga učenka pa je za Novo povedala, da je v učilnico vdrl med uro zgodovine z dvema nabojnikoma v rokah. Najprej je streljal na učiteljico zgodovine, nato pa na učence. Ona se je ulegla na dva ubita sošolca, da bi strelec mislil, da je mrtva tudi ona. Nato je odšel iz učilnice, streljanje pa je bilo slišati še naprej.

Po poročanju tabloida Blic so jim učenci povedali, da je 14-letnik streljal, potem ko je dobil enko pri zgodovini, sicer pa ima same petke. V šolo naj bi prišel s petimi polnimi nabojniki.

Učence so evakuirali, policija pa je območje zaprla za javnost. Na območju je deset vozil nujne pomoči. Staršem, ki so se zbrali v bližini in novinarjem ne dovolijo dostopa. Na kraju dogodka sta tudi ministrica za zdravje Danica Grujičić in minister za izobraževanje Branko Ružić, ki bosta s predstavnikom notranjega ministrstva imela izredno novinarsko konferenco okoli 13. ure.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen