Dr. Milan Zver: Ali namerava Evropska komisija več pozornosti namenjati promociji tradicionalne družine?

0

Evropski poslanec dr. Milan Zver je skupaj s še nekaterimi evropskimi poslanci na Evropsko komisijo naslovil pisno poslansko vprašanje v povezavi s politikami, ki podpirajo družine.

Poslanci v pisnem vprašanju izpostavljajo, da je Ylva Johansson, odkar je bila leta 2019 imenovana za komisarko za notranje zadeve, večkrat poudarila, da Evropa “potrebuje migracije” za reševanje pomanjkanja delovne sile in vprašanja staranja prebivalstva. Novi pakt EU o migracijah in azilu, ki ga je Komisija predlagala leta 2020, je tudi neposredna posledica stališča, da je za uspeh Evrope potrebnih več “legalnih migracij”. 

Treba je opozoriti, da bi glavna odgovornost Komisije morala biti zaščita interesov Evropejcev. Poleg tega se – glede na pismo o nalogah – komisarka Johanssonova ne bi smela osredotočati le na vprašanja, povezana z migracijami, temveč tudi na vprašanja notranje varnosti, in sicer pod vodstvom podpredsednika Komisije, pristojnega za spodbujanje evropskega načina življenja.

Glede na navedeno evropskega poslanca dr. Milana Zvera zanima:

1.         Ali je Komisija razmišljala o tem, da bi podpora evropskim družinam v smeri, da bi se starši odločali za več otrok, lahko olajšala tudi težave na področju delovne sile? 

2.         Ali namerava Komisija v luči demografske krize v Evropi spodbujati idejo, da bi družine imele več otrok? Če ne, zakaj ne?

3.         Komisija si izjemno prizadeva za spodbujanje pravic LGBTQI+ in ideje o “mavričnih družinah”. Ali je Komisija morda razmišljala tudi o tem, da bi spodbujala in olajševala materinstvo ter predlagala politike, ki podpirajo in spodbujajo večje tradicionalne družine, saj bi tudi to moralo biti del “evropskega načina življenja”?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen