Vreme: Oblačno z občasnimi padavinami

0

Danes bo oblačno. Občasno bodo še padavine, meja sneženja se bo do večera dvignila na okoli 1200 metrov nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 8, najvišje dnevne na severozahodu okoli 6, drugod od 9 do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: V visokogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov. Tudi drugod v visokogorju je povečana.

Obeti: V nedeljo bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo povečini suho, možna bodo obdobja sončnega vremena. Drugod bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. V ponedeljek bo suho vreme.

Vremenska slika: Vremenska fronta se je pomaknila nad kraje vzhodno od nas. Nad Italijo in Jadranom pa v višinah še vztraja odcepljeno jedro hladnega zraka.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno, občasno bodo še padavine. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. V krajih zahodno od nas in ob morju bo povečini suho, drugod bo občasno še deževalo.

Biovreme: Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen