[Štajerski mini Escobar] V hišni preiskavi v Mariboru ob 145 sadikah konoplje zaseženo tudi orožje

0

Policisti so v sredo odvzeli prostost 42-letnemu moškemu z območja Maribora zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo so poleg 145 sadik konoplje zasegli tudi orožje, so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Pri osumljenem so policisti med hišno preiskavo zasegli pištolo znamke Beretta z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka za pištolo ter hladno orožje – boksar. Zoper njega bodo zaradi kršitve določil zakona o orožju uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Pri preiskavi so policisti odkrili tudi posebej prirejen prostor v garaži, kjer je imel osumljeni 145 sadik konoplje in več pripomočkov za vzgojo teh rastlin. Zasegli so mu tudi okoli 50 gramov že posušenih delcev rastlinskega izvora, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Po opravljeni analizi snovi bodo zoper osumljenega zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Grozi mu kazen od enega do deset let zapora.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen