Na Filipinih med velikonočnimi prazniki več kot 70 utopitev

0

Od začetka meseca aprila je na Filipinih zaradi utopitev umrlo najmanj 72 ljudi. Tamkajšnja policija nenavadno visoko število smrti pripisuje množičnemu obisku plaž ob velikonočnih praznikih. Milijoni prebivalcev večinsko katoliškega naroda ob prazniku zapustijo prestolnico Manilo, da bi preživeli čas z družino.

Tiskovna predstavnica filipinske nacionalne policije je visok odstotek žrtev deloma označila za posledico množičnih potovanj, potem ko se je država izvila iz večletnih omejitev gibanja zaradi pandemije covida-19, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Letovišča in plaže so bile polne. Tudi to je prispevalo k številu utopitev,” je dejala predstavnica policije. Število smrtnih žrtev je označila za nenavadno in višje kot v preteklih letih.

Med žrtvami so bili tudi otroci, ki so jih skrbniki med kopanjem pustili brez nadzora, in ljudje, ki so se na plaže odpravili alkoholizirani, je dodala.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je utopitev tretji najpogostejši vzrok smrti zaradi nenamernih poškodb na svetu, saj po ocenah letno zaradi utopitve umre 236.000 ljudi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen