MK Group in Gorenjska banka s programom ‘Podpora družini’ tokrat v fokus postavlja vrtce  

0

Družba MK Group in Gorenjska banka, ki sta v Sloveniji prepoznani tudi po programu družbene odgovornosti Podpora družini, bosta otroškim vrtcem po Sloveniji namenili donacijo v skupni vrednosti 150.000 evrov. Donacijo bodo prejeli otroški vrtci v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Izoli in Portorožu. 

Od leve: Dr. Boris Črnilec (MVI), Mario Henjak (Gorenjska banka), Jovan Purar (MK Group)

S tokratno donacijo so presegli lanskoletno Porodnišnici Ljubljana, kjer so bile v ospredju porodnice in novorojenci. V letošnjem letu se podpora družinam in najmlajšim nadaljuje z donacijami otroškim vrtcem po celotni jadranski regiji v skupni vrednosti več 600 tisoč evrov.  

Predstavniki donatorjev so se srečali z državnim sekretarjem na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje dr. Borisom Černilcem. Po zahvali MK Group in Gorenjski banki, sledijo srečanja s predstavniki občin ter otroških vrtcev, ki bodo prejeli donacijo.  

Jovan Purar, direktor MK Group, je povedal: »Otroci in prihodnje generacije so središče družbeno odgovornega programa Podpora družini. Naš projektni cilj je ustvarjanje čim boljšega okolja za prihodnje generacije. Ne predstavljamo si boljšega načina za praznovanje štirih dekad poslovne rasti MK Group, kot je obdarovanje naših najmlajših. V duhu našega slogana »Slavimo prihodnost« letos našo donacijo namenjamo otroškim vrtcem in našim zanamcem.«  

»Trajnostnost presega program družbene odgovornosti. Z našo vizijo, vrednotami in projekti želimo v Gorenjski banki prispevati k aktivni in vključujoči družbi. Letošnja donacija otroškim vrtcem utrjuje našo zavezo in naše najmlajše spodbuja k igrivi radovednosti, ustvarjalnosti, staršem pa prinaša dodatno mero zadovoljstva z otroškimi vrtci,« je povedal Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke. 

Regionalni projekt Podpora družini poteka v Sloveniji, na Hrvaškem v Srbiji in Črni gori, kjer posluje MK Group. Program družbene odgovornosti, ki poteka že sedmo leto je namenjen izboljšanju pogojev za razvoj otrok ter podporo družinski politiki, vključuje pa tudi nagrajevanje zaposlenih, ki postanejo starši.  

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen