Maribor v pričakovanju olimpijskega festivala evropske mladine, 2. junija bo na Trgu svobode zaplapolal ogenj miru

1

V Mariboru se bo ta teden odvil glavni testni dogodek pred bližajočim se olimpijskim festivalom evropske mladine (Ofem), ki se bo v mestu ob Dravi začel čez manj kot 100 dni. Organizatorji športnega dogodka so pred začetkom prve poletne izvedbe Ofema v Sloveniji gostili vodje reprezentanc iz 48 držav.

Srečanja so se udeležili tudi člani evropskega olimpijskega komiteja, domači in tuji športni delegati in delavci ter predstavniki prostovoljcev.

Člani slovenskega organizacijskega odbora in vodje področij so vodje delegacij seznanili z vsemi prizorišči, na katerih se bodo odvijala tako športna tekmovanja in spremljevalni program kot tudi otvoritvena in sklepna slovesnost.

Vodjem reprezentanc so po lastnih besedah predali ključne informacije, potrebne za priprave in prihod njihovih delegacij v Maribor, hkrati pa so jim predstavili tudi mesto Maribor, kamor bodo skupaj s športniki, trenerji ter tehničnim in zdravstvenim osebjem prispeli že čez tri mesece.

Maribor vstopa v zadnjo fazo priprav na ta športni dogodek, ki bo potekal od 23. do 29. julija. Takrat se bo v sklopu Ofema na 13 prizoriščih v mestu in okolici odvilo skupno 123 tekem v 11 panogah, na katerih se bodo mladi športniki iz 48 držav stare celine potegovali za 742 odličij.

V Mariboru bodo prvič v zgodovini Ofema izpeljali tekmovanja v gorskem kolesarstvu, košarki 3×3 in rolkanju.

Mladi pa se bodo merili tudi v športni gimnastiki, atletiki, cestnem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu in odbojki, je možno prebrati na spletni strani organizatorjev.

Konec maja bodo na protokolarni slovesnosti v Rimu prevzeli ogenj miru in ga 2. junija na Trgu svobode predstavili na uradnem dogodku. Že naslednji dan sledi pohod z baklo na Pohorje, nato pa bodo v sklopu potovanja bakle po štajerski regiji obiskovali šole, vrtce in društva.

“Želimo si, da celotno mesto, pa tudi širša regija in navsezadnje država, diha z nami. Za vse tekmovalne in spremljevalne dogodke bo veljal prost vstop, da bomo lahko v kar največjem številu skupaj navijali in podpirali mlade športnike. Čaka nas resnično nepozaben dogodek in verjamem, da bomo izkoristili priložnost, da pokažemo svoje športno srce in gostoljubnost,” je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejala slovenska direktorica Ofema Nataša Ritonija.

Število komentarjev: 1
  1. raft pravi

    Jankoviću se z gradnjo kanala C0 mudi, gradnja se nadaljuje, četudi brez kinet
    ——————-
    Ne samo potres in staranje uporabljenega materiala, kot skrajno možnost za onesnaženje pitne vode je potrebno upoštevati tudi teroristični napad.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen