Dr. Milan Zver v pogovorih z nepalsko poslanko Sunito Baral

0

(18. april 2023) Evropski poslanec in podpresednik Delegacije Evropskega parlamenta dr. Milan Zver se je danes srečal z nepalsko poslanko Sunito Baral, ki je v okviru programa European Union Visitors Programme na študijskem obisku v evropskih institucijah.

Spregovorila sta o odnosih med Evropsko Unijo in Nepalom, še posebej na področju izobraževanja mladih, saj je nepalska poslanka v svoji državi izjemno aktivna na tem področju. Poslanka se je ukvarjala tudi z vprašanjem pravic študentov in je obenem skrbela za kontinuiran dialog med študenti in nepalskim parlamentom. Dr. Zver je poslanki predstavil možnosti za izobraževanje, ki jih EU ponuja mladim v tretjih državah, še posebej v okviru programa Erasmus+. EU v okviru programa Erasmus mundus ponuja štipendije nepalskim študentom, da nadaljujejo visokošolski študij v EU. Lani je štipendijo prejelo 60 nepalsih študentov.

“Preko izobraževalnih programov EU omogoča mladim iz najrevnejših tretjih držav priložnosti za boljše življenje. In to je dragocena dediščina, ki jo EU pušča v svetu”, je ob srečanju poudaril evropski poslanec dr. Milan Zver.  

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen