33-letni Avstralec postavil svetovni rekord z več kot 3200 skleci v eni uri

0

Avstralski oče je postavil nov svetovni rekord v sklecih, saj je opravil več kot 3206 sklec v samo eni uri – to je 53 vsako minuto ali skoraj eno na sekundo.

Lucas Helmke je delal sklece v svoji lokalni telovadnici v Brisbanu in osvojil naslov, ki ga je lansko leto postavil drug Avstralec – to je že četrtič, da je bil postavljen nov rekord za ta podvig v treh letih.

33-letni oče, ki je po poklicu računovodja, je za Guinnessovo knjigo rekordov povedal, da želi svojemu enoletnemu sinu “dati navdih” tako, da mu pokaže, da “nič ni nemogoče”.

Vsaka skleca je morala biti brezhibna, da je izpolnila standarde, zahtevane za uradni svetovni rekord.

Helmke je moral držati svoje telo vzravnano na poti navzgor, ne da bi upognil kolena in pas, medtem ko je dosegel vsaj 90-stopinjski kot v komolcu, ko se je spustil.

Zaradi nepravilne forme mu niso priznali 34 sklec, a je kljub temu prehitel rekorderje pred njim. Prejšnji rekord je aprila 2022 postavil Daniel Scali, ki je naredil 3182 sklec.

Helmke je novembra lani podrl rekord v telovadnici Iron Underground, Guinnessova knjiga rekordov pa ga je nedavno obvestila, da je bil njegov rekord potrjen. Dva prejšnja rekorderja sta bila tudi Avstralca.

Ob objavi potrdila je na svojem Facebooku prejšnji mesec zapisal: “Ta je končno prišel.”

Helmke je Guinessovi knjigi rekordov povedal, da je potreboval dve do tri leta, da je pridobil fizično moč za ta izjemen podvig.

Glede na konkurenco ni jasno, kako dolgo bo njegov rekord zdržal. Lokalni mediji na Floridi so marca poročali, da je 60-letnemu Američanu Robu Stirlingu konec prejšnjega meseca uspelo narediti 3264 sklec – vendar te trditve Guiness še ni priznal.

Helmke medtem že pogleduje na druge rekorde.

“To bo prvi rekord, ki ga želim postaviti od številnih drugih rekordov v kategoriji sklec,” je dejal Lucas. “Potem pa na druge fizične rekorde.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen