V streljanju v centru Jehovovih prič v Hamburgu osem mrtvih, še štirje huje ranjeni

0

V streljanju v centru Jehovovih prič v Hamburgu je bilo v četrtek zvečer ubitih osem ljudi, vključno s strelcem, ki si je sodil sam, in še nerojenim otrokom, so danes na skupni novinarski konferenci sporočili policija, tožilstvo in hamburške oblasti. Šest ljudi je bilo ranjenih, med njimi štirje huje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah hamburške policije je napadalec streljal na udeležence dogodka, ki ga je organizirala skupnost Jehovovih prič. Policija je na novinarski konferenci potrdila, da je bil strelec 35-letni nemški državljan in nekdanji pripadnik Jehovovih prič, ki je skupnost zapustil pred letom in pol.

Med žrtvami so štirje moški in dve ženski, stari med 33 in 60 let, vsi nemški državljani. “Med žrtvami je tudi sedem mesecev star nerojen otrok, ki je bil zadet v maternici,” je na novinarski konferenci dejal hamburški notranji minister Andy Grote. Nasilje je označil za strelski pohod, najhujši v novejši zgodovini mesta.

Ranjenih je bilo še šest ljudi, štirje od njih so v smrtni nevarnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah tožilstva nič ne kaže na to, da bi imel napad teroristično ozadje.

Policija je prve klice na pomoč prejela v četrtek zvečer okoli 21. ure v okrožju Gross Borstel na severu nemškega pristaniškega mesta. Z aplikacijo za opozarjanje na nesreče so ob napadu sprožili opozorilo pred izjemno nevarnostjo na območju, ki ga je civilna zaščita preklicala davi okoli 3. ure.

Hamburške oblasti so danes pohvalile policijo, ki da je s hitrim in odločnim ukrepanjem zelo verjetno rešila življenja. Ko so policisti vdrli v poslopje, je sicer strelec zbežal v zgornje nadstropje in se ubil. Glede na prve ugotovitve naj bi deloval sam.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen