Papež Frančišek v bolnišnici na že prej načrtovanih pregledih, njegovo zdravstveno stanje naj ne bi vzbujalo skrbi

0

Papeža Frančiška so danes sprejeli v bolnišnico v Rimu, kjer so mu opravili nekaj že prej načrtovanih pregledov. Po navedbah virov v Vatikanu je danes opravil vse predvidene preglede, njegovo zdravstveno stanje pa ne vzbuja skrbi. V bolnišnici naj bi ostal najmanj čez noč, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni popoldne ni sporočil, koliko časa bo 86-letni papež ostal v univerzitetni bolnišnici Gemelli v Rimu ali kateri pregledi so predvideni.

Iz vatikanskih virov se je izvedelo, da bo v bolnišnici morda ostal nekaj dni in da so njegove avdience v četrtek in petek odpovedali, poroča Ansa.

Kasneje je so viri blizu papeža povedali, da je imel pregled prsnega koša z računalniško tomografijo, ki ni pokazal nepravilnosti, ter pregled dihal. Prav tako so pregledi pokazali, da Frančišek nima težav s srcem.

Papež je v omenjeni bolnišnici julija 2021 prestal operacijo na črevesju.

Že več kot leto dni ima kronične bolečine v kolenu, zaradi katerih mora pogosto uporabljati invalidski voziček.

Lani je moral zaradi bolečin v kolenu večkrat odpovedati ali omejiti dejavnosti, julija pa je v intervjuju priznal, da mora upočasniti. Njegovo zdravje je bilo pogosto predmet ugibanj, zlasti vprašanja, ali bo sledil zgledu svojega predhodnika Benediktu XVI. in se upokojil, če ne bo mogel nadaljevati.

Papež Frančišek ima okužbo dihal in bo nekaj dni ostal na zdravljenju v bolnišnici v Rimu, so po poročanju tujih tiskovnih agencij nocoj sporočili iz Vatikana.

Tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni je pojasnil, da je 86-letni papež v zadnjih dneh tožil zaradi težav z dihanjem. Danes popoldne so ga sprejeli v univerzitetno bolnišnico Gemelli v Rimu, kjer so preiskave pokazale, da ima okužbo dihal. Bruni je še zatrdil, da ne gre za covid-19.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen