Na Twitterju zaradi tehničnih težav onemogočeno odpiranje zunanjih povezav, za slednje nevšečnosti krivo tudi močno zmanjšano osebje

0

Spletno družbeno omrežje Twitter je danes utrpelo tehnične težave, zaradi katerih je bilo po vsem svetu približno eno uro onemogočeno odpiranje povezav na spletne strani zunaj omrežja. Strokovnjaki težave pripisujejo tudi močno zmanjšanemu številu osebja, ki bi po nekaterih ocenah že lahko resneje ogrozilo delovanje omrežja.

Iz podjetja so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da so težave “nenamerna posledica” posodobitve platforme. “Nekateri deli Twitterja trenutno morda ne delujejo po pričakovanjih,” so zapisali.

Vendar nekateri strokovnjaki opozarjajo, da je tovrstnih težav pri Twitterju zadnje čase neobičajno veliko, kar pod vprašaj postavlja tudi varnost platforme in podatkov.

Twitter deluje z bistveno manjšo ekipo kot včasih, zato je platforma ranljiva za različne tehnične težave in lažne informacije, opozarjajo strokovnjaki. Novi lastnik Twitterja Elon Musk, ki je družbo prevzel oktobra lani, je namreč odpustil več kot dve tretjini zaposlenih, v podjetju pa naj bi po nekaterih navedbah vladal kaos, dodaja AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen