Meta bo odpustila še 10.000 zaposlenih, najbolj bo na udaru srednji menedžment

0

Facebookovo krovno podjetje Meta bo odpustilo še 10.000 zaposlenih, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes napovedal prvi mož podjetja Mark Zuckerberg. Gre za novo veliko odpuščanje, potem ko so novembra lani napovedali ukinitev več kot 11.000 delovnih mest oziroma tedaj 13 odstotkov vseh.

Kot je v elektronskem sporočilu zaposlenim navedel Zuckerberg, bodo odpuščanja izvedli “v prihodnjih nekaj mesecih”. Nanašala se bodo predvsem na tako imenovani srednji menedžment, torej vodstvene delavce brez najpomembnejših izvršnih funkcij. Obenem ne bodo uresničili 5000 načrtovanih zaposlitev.

Odpuščanja so v zadnjih mesecih napovedala številna velika tehnološka podjetja, kot so Google, Amazon in Microsoft. Kot ocenjujejo analitiki, imajo za to več razlogov. Eden ključnih je padec prihodkov iz naslova oglaševanja, saj največje oglaševalce bremenijo visoka stopnja inflacije in rastoče obrestne mere.

Zuckerberg je poleg tega že lani priznal, da je računal, da se bo razcvet spletne trgovine in drugih spletnih aktivnosti nadaljeval tudi po pandemiji covida-19. “Zmotil sem se, za kar prevzemam odgovornost,” je zapisal tedaj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen