Matjaž Nemec se na FB infantilno hvali, da bo postal vodja delegacije EP z državami Magreba!?

4

Propadli slovenski poslanec in kasneje nadomestni evropski poslanec Matjaž Nemec se je včeraj na FB blamiral s sledečim zapisom: “Z ekipo zaključujemo delovni teden in se pripravljamo na zasedanje v Strasbourgu. Sodeč po napovedih poslank in poslancev, se mi na sredinem glasovanju obeta velika podpora za vodenje delegacije Evropskega parlamenta z državami Magreba – Marokom, Alžirijo, Libijo, Mavretanijo in Tunizijo.

Za zaupanje, da sem kot prvi Slovenec predlagan za vodenje tako velike in pomembne delegacije EP sem hvaležen, ko je EP prepoznal moje dobro delo v regiji Zahodnega Balkana. Hkrati s tem pa se zavedam izjemne odgovornosti.

Dogajanje zadnjih mesecev v Tuniziji – utopljeni migranti pred tunizijsko obalo, ljudje na ulicah, enostranske poteze tunizijske oblasti … – priča, da nas čaka težko delo. Prizadeval si bom, da EU tunizijsko oblast spodbuja k dejanjem, ki krepijo, ne rušijo demokracijo ter državi omogočijo, ne teptajo možnost napredka in stabilnosti. To je izjemnega pomena, ne samo za ljudi v regiji, temveč za celotno mednarodno skupnost, tudi in predvsem EU.”

Ne samo, da Nemec ni dorasel vodenju nobene delegacije v EP, tudi države Magreba niso ravno ključne strateške partnerice EU. Nemčevo hvalisanje s tem, da je ta magrebška delegacija “velika in pomembna delegacija EP” in da je EP “prepoznal moje dobro delo na Zahodnem Balkanu”, je naravnost infantilno in tragikomično. Ta delegacija je seveda med manj pomembnimi v EP, kakor tudi Nemca na Zahodnem Balkanu nihče ne pozna, kaj šele, da bi on v tej regiji naredil res kaj pomembnega…

Nemec, ki na državnozborskih volitvah lani ni več dobil zaupanja volivcev, da bi še bil “zastopnik ljudstva”, je leta 2019 na evropskih volitvah dobil le 5.636 glasov in seveda ni bil izvoljen v evropski parlament. V njega je po sreči kot nadomestni poslanec padel potem, ko je Tanja Fajon postala zunanja ministrica v vladi Roberta Goloba.

Št. komentarjev: 4
 1. konrad pravi

  Mag. Nitka v vsej svoji neumnosti. On je dober le za magreb ali še bolje bi ga bilo poslati v podsaharsko afriko.

 2. linke pravi

  dr. Luigi bi dejal : mona, che cretino.

 3. Matija pravi

  Prej je bil na jaslih v domači državi, sedaj ga pitajo v Bruslju na evropske stroške. V vsakem primeru škoda vsakega evra za tega nebodigatreba.

 4. Linke pravi

  E Nemec, tupavko moj tupi, opet bio u pogresnoj sali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen