V biografskem filmu o Michaelu Jacksonu bo zaigral pevčev nečak Jaafar Jackson

0

Ameriški režiser Antoine Fuqua je našel glavnega igralca za svoj načrtovani film o življenju pop zvezdnika Michaela Jacksona. Glavno vlogo v filmu Michael bo odigral nečak leta 2009 preminulega kralja popa Jaafar Jackson, je Fuqua nedavno objavil na Instagramu.

Jafaar Jackson, sin glasbenika Jermainea Jacksona, je na Instagramu zapisal, da je počaščen, da bo lahko oživil zgodbo svojega strica. “Kmalu se vidimo,” je dodal v sporočilu, namenjenem oboževalcem Michaela Jacksona. Film bodo predvidoma začeli snemati letos, piše nemška tiskovna agencija dpa.

“Menim, da ni umetnika, ki bi bil tako močan, karizmatičen in genialen na področju glasbe, kot je bil Michael Jackson,” je pred kratkim povedal Fuqua. Dodal je, da so na njegovo snemanje glasbenih videospotov so močno vplivali glasbenikovi videospoti. Fuqua je v 90. letih minulega stoletja sodeloval z glasbeniki, kot so Prince, Queen Latifah in Toni Braxton.

Kot navajajo v studiih Lionsgate, bo film celovito osvetlil življenje Michaela Jacksona, ki je med drugim znan po uspešnicah, kot so Billie Jean, Beat It in Thriller. Njegov ekscentrični življenjski slog in obtožbe o spolnih zlorabah otrok so sicer pozneje vrgle senco na njegovo podobo. Pop zvezdnik, ki je kot otrok nastopal na odru skupaj s sorojenci, je umrl leta 2009, star 50 let.

Film Michael bo nastal v sodelovanju s skrbniki Jacksonove zapuščine, sodeluje tudi producent Graham King, ki je med drugim kot producent sodeloval pri biografskem filmu Bohemian Rhapsody.

Scenarij ima na skrbi trikratni nominiranec za oskarja John Logan, ki se je med drugim podpisal pod scenarija za filma Gladiator in Skyfall.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen