Jerca Legan dobro “nabila” Milana M. Cvikla: Podarila sem mu mladost, on pa me je v javnosti blatil in brezsramno nadlegoval moje prijateljice!

6

Publicistka in igralka Jerca Legan je pol leta po ločitvi od viceguvernerja Banke Slovenije in nekdanjega ministra za evropske zadeve Milana M. Cvikla v Jani le-tega dobro “nabila” in z javnostjo delila te pikantnosti:

“Ko te partner po 15 letih iskrene lojalnosti in ljubeče pozornosti začne v javnosti blatiti z razočarano gospodinjo in permisivno materjo, potem ko mu podariš mladost, dva zdrava otroka in ponudiš vse svoje življenjske vire … Ko te sinova jokajoče prosita, da že nekaj ukreni, in rotita, da z očetom ne želita več sedeti za isto mizo ali oditi skupaj na izlet … Ko te postane strah, kateri krožnik bo narobe odložen, in navkljub selitvi iz spalnice nikjer v skupnem domu nimaš več mirnega spanca … Ko ob vsakem stiku poslušaš, kako zanič kuhaš, kako slabo si videti, kakšen brezvezen poklic in bedne prijateljice imaš … a hkrati za novo leto brezsramno nadleguje eno izmed njih … Ko ti v družbi pred vsemi brutalno jemlje besedo … Ko se s svojo nejevoljo pokroviteljsko spravlja na tvoje starše in prijatelje ter edini babici celo prepove stike z vnukoma …

Ko te sosedje na cesti sprašujejo, ali potrebuješ pomoč … Ko iz tablice letijo žgečkljive fotografije in osladna sporočila z drugimi ženskami … Ko v družinskem avtomobilu naletiš na sledi neznanega pudra, cenene vonjave in odpadle dolge svetle lase … Ko ob sebi prepoznaš nekoga, ki zaradi lastne nemoči in nezmožnosti uvida, da izgublja vse, ki so ga imeli radi, za seboj zapira vsa vrata, saj ni pripravljen ničesar priznati, si poiskati strokovno pomoč in se spremeniti … Takrat veš, da je konec! Takrat ne razmišljaš, kdo si in kaj si ustvaril ter kaj bodo rekli drugi, temveč kako čim prej zaščititi pravice, zdravje in dostojanstvo otrok in sebe. Res je, da z ukrepanjem odlašaš predolgo, saj vsak dan upaš, da bo bolje in drugače, po možnosti ščitiš partnerjev ugled ter zunanjo podobo družine. A enkrat pride dan, ko se odločiš in greš. Vsakršno drugačno ravnanje bi vodilo v samozanikanje in samouničenje.”

Št. komentarjev: 6
 1. miha pravi

  Ja kaj pa je mislila, ko se je poročila s tem komunistom?

 2. linke pravi

  ja in ! pa koga to briga . takih primerov je nešteto.. naj mu pa tisto zapoje ” cvikl cvakl p…o v žakel k…a , z rame pa gremo v slame.

 3. raft pravi

  Ko pride piz-darija, bo vesela, da ni več z njim.

 4. gargi pravi

  Tipičen komi. Kurbir, ki je vse življenje samo kradel!

 5. mirror pravi

  Cvikl je v parlamentu lagal, da bo prinesel dokaze o Patriji. Še do danes jih ni dostavil. Ta farsa je nastala samo zato, ker posla ni dobilo podjetje, ki mu je bilo blizu.

 6. barbara pravi

  Izkoristil je njeno mladost, potem pa jo zavrgel. Je pa vprašanje, kaj je ona videla na tem osladnem komunistu???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen