Urško Klakočar Zupančič dobesedno odneslo v višave: Z vladnim falconom na novoletni koncert na Dunaj?!

15

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je na novinarski konferenci odgovarjala na očitke v zvezi z obiskom novoletnega koncerta na Dunaju.

Šlo je za državniški obisk, pot je bila opravljena z državnim letalom falcon in vse je v skladu s predpisi.

Urška Klakočar Zupančič

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je v nedeljo na povabilo predsednika avstrijskega parlamenta Wolfganga Sobotke udeležila novoletnega koncerta na Dunaju. Pojavili so se očitki, da naj bi tja odpotovala z vladnim falconom, kar je danes Klakočar Zupančič tudi potrdila, ob tem pa še neokusno duhovičila, da se sicer spet lahko vozimo s kočijami!? Ob takih izjavah se je na njo vsul plaz upravičenih kritik.

Klakočar Zupančič še je povedala, da bi bila pot z avtomobilom organizacijsko zahtevnejša, saj bi vključevala več spremstva oz. avtomobilov in večji varnostni zalogaj. Ta trditev je seveda iz trte izvita, saj državni zbor poseduje tudi več večjih limuzinskih kombijev, s posameznim se lahko pelje tudi do osem oseb. Predsednica državnega zbora bi se torej na Dunaj lahko brez problema peljala z državnozborskim kombijem, vključno s svojim spremstvom in varnostniki.

Da so ugibanja izkazala za resnična, potrjujejo tudi uradni podatki s sledilnika letov. Flight tracker namreč jasno kaže, da je vladno letalo falcon vzletelo 1. januarja letošnjega leta malo po 9. uri zjutraj. Na Dunaju je pristalo kakšnih 40 minut kasneje. Povratni let je sledil ob 17. uri s pristankom pol ure kasneje na domačem letališču Jožeta Pučnika.

Ključno vprašanje: Je tja poletela na davkoplačevalske stroške slovenskih državljanov ali ji je povzročene stroške z vladnim falconom kril avstrijski parlament? V vsakem primeru je predsednico Državnega zbora v dobesednem in prenesenem pogledu precej zaneslo v višave…

Št. komentarjev: 15
 1. Jaka pravi

  Navadna snobovska rdeča malomeščanka!

 2. alojz pravi

  Včeraj še navadna etažna sodnica, danes že “državni vrh”. Only in Slovenistan.

 3. lepena pravi

  Naša je, zato si lahko vse privošči. A tudi ona bo kmalu na odpadu politične zgodovine.

 4. linke pravi

  z vlakom naj bi šla ,je brez oglično ,pa še v kakem tunelu bi se lahko dol dala. sicer ni kaj prida za silo pa bi bilo

 5. ufff pravi

  ne ditajte po kućanovi smrdeči mafijsko pokorni levičarski pra sici….ajd…je sodno in medijsko zaščitena..ajd

 6. raft pravi

  Janez Zemljarič bo pokopan z vojaškimi častmi
  Tako je danes odločila vlada. Predlog za pogreb z vojaškimi častmi je vložil Marjan Šiftar z drugimi pobudniki, članicami in člani Izvršnega sveta SRS.
  ————————
  Kaj je sedaj, ali ni župan 10% rekel, da ne dovoli v Ljubljani pokopa ciganov?

 7. Re gornjim pravi

  Glej , glej, kdo se oglaša? Cela ekipa gobezdačev iz štaba v Trstenjakovi.Linke bi se celo dol dal v tunelu, če bi mu seveda dala. Primitivec, očitno se sliniš

  1. Linke pravi

   Ti ,ki si toplovodar bi se dal dol z kakim taubijem ,ter njegovo osebni strazo. Pravi buzi gang bang.

   1. Re gornjemu pravi

    S teboj ne bom polemiziral, ker si primitivec

 8. linke pravi

  jaz pa bom s teboj dokler boš tu dajal neokusne replike tako imenovanim desnim komentatorjem. zapomni si to.

 9. linke pravi

  dokler boš dajal žaljive replike komentarjem ,ki niso iz tvoje politične opcije ,bom polemiziral ,s teboj . . hasta la vista baby.

 10. Re gornjim pravi

  Le kdo ne bi reagiral na komentarje prostačin?

 11. ufff pravi

  jugićev komunajzerski smrdeči mafijsko, ideološko, volilno, blazno disciplinirani nestrpni pra sec bo VEDNO ščitil njemu podobno komunjzersko smrdečo mafijsko, ideološko, volilno blazno disciplinirano nestrpno pra sico…..nič novega pod ljubljankovićevim krvavordečim sistemsko mafijskem nebom…..ajd

  1. Re gornjim pravi

   Glej,glej, samo tega polpismenega debila še ni bilo od ekipe.!

 12. ufff pravi

  ufff…vsevedi komunajzerski smrdeči mafijsko, ideološko, volilno, blazno disciplinirani nestrpni levičarski pra sec je spregovoril…hahahahahahaha

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen