Poslanec Mahnič premierju Golobu: Kot glavnega akterja v spirali kriminalnih dejanj tudi mediji omenjajo prav vas!

4

Premier Robert Golob je v DZ zanikal kakršnokoli vpletenost v domnevno korupcijsko afero na Kosovu, glede katere je nanj poslansko vprašanje naslovil poslanec SDS Žan Mahnič. “Fascinantno je poslušati vaše konstrukte, ki so v celoti izmišljeni. Vedno znova se človek vpraša, ali boste kdaj preboleli 24. april. Očitno ga ne morete,” je dejal.

“Tuji mediji o Sloveniji pišejo kot o državi klientelizma in korupcije, ki naj bi segal v sam vrh slovenske politike. Kot glavnega akterja v spirali kriminalnih dejanj pa omenjajo prav vas, predsednika vlade,” je poslansko vprašanje začel Mahnič.

Golobu je očital, da državo, pred tem pa podjetje Gen-I, razume kot peskovnik, “v katerem se po mili volji igrate brez pravil”.

Predsednik vlade se je po Mahničevih besedah znašel v mednarodni finančni preiskavi zaradi nakazil podjetja Gen-I v tujino. “Na podlagi takrat objavljenih dokumentov je bilo vidno, da je podjetje Gen-I v letih 2019 in 2020 zasebnemu podjetju MB Consulting, ki je bilo ustanovljeno nekaj dni pred prvo transakcijo, nakazalo okoli 600.000 evrov, lastnik Martin Berišaj pa je denar sproti dvigoval,” je dejal Mahnič.

Berišaj je bil po besedah opozicijskega poslanca prepoznan kot finančna mula, ki naj bi denar nosila nazaj k Robertu Golobu.

“V zadnjih tednih številni mediji razkrivajo nove zgodbe in objavljajo nove transakcije. V državah Zahodnega Balkana se ustanavljajo parlamentarne preiskovalne komisije, pri tem pa vse s prstom kažejo na vas,” je dejal in Goloba med drugim vprašal, če Berišaja pozna oz. mu je ta nosil denar.

Golob je Mahničeve očitke zavrnil in ocenil, da v največji opozicijski stranki ne morejo preboleti 24. aprila, ko je stranka Gibanje Svoboda slavila na parlamentarnih volitvah. “Vse to, kar govorite, ste v predvolilni kampanji lansirali vi, vaše strukture pod vašim neposrednim vodstvom,” je dejal.

“April je že mimo, mogoče bi bilo dobro pogledati na koledar,” je dodal.

Golob je spomnil, da je bil glede domnevne afere soočen tudi v eni od oddaj na Televiziji Slovenija. “V tej oddaji se je ponavljajo ime Martin Berišaj, za katerega sem pozneje izvedel, da gre za kosovskega veleposlanika v Zagrebu. Naj bi pa denar pral in nosil ne vem, kam,” je nadaljeval Golob.

“Preprost pogled na Google, ko vtipkate njegovo ime, pokaže, da ne obstaja nobena njegova slika z mano. Jaz ga ne poznam, nikoli ga nisem srečal, kar je za medije potrdil tudi sam,” je izpostavil v odgovoru na Mahničevo poslansko vprašanje. “Se pa zelo dobro pozna s kom? S spoštovanim poslancem Janezom Janšo. Njemu je obljubljal na prejšnjih parlamentarnih volitvah zvestobo in podporo kosovskih državljanov, ki živijo v Sloveniji,” je sklenil Golob.

Št. komentarjev: 4
 1. Opazovalec pravi

  Ko je Golob Mahniča spomnil, da je bil posredno vmešan tudi njegov firer, ker se osebno pozna z šiptarjem, ki je denar dvigoval, je odojku zrasel rilec in je utihnil, kajne?

 2. ufff pravi

  jaz res ne razumem, kako si ta upa kri tizirati in obelodaniti delovanje naših udboMAFIJSKI levičarskih smRDEČIH pra scev in svi nj na oblasti…..sedaj je nujno potrebno -za demokracijo in svobodo – tolči in pljuvati le po drugače misleči opoziciji…ajd…dude

 3. METULJ pravi

  No, glavna porcija za Goloba šele prihaja. Bo odplesal seveda zadnji ples iz vladnega prestola. Juhej!! Slovenci, naša svoboda se bliža!!

 4. METULJ pravi

  Moj pravilni dopis se glasi: No, glavna porcija za Goloba šele prihaja. Bo odplesal zadnji ples od vladnega prestola dol !! Juhejj, Slovenci, naša svoboda se bliža!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen