Družinski člani in številni zvezdniki na pogrebni slovesnosti za Liso Marie Presley, Axl Rose ji je v slovo zapel November Rain

1

Družinski člani in številne slavne osebnosti, med njimi Sarah Ferguson, Axl Rose in Alanis Morissette, so se v nedeljo v Gracelandu spomnili pokojne Elvisove hčerke Lise Marie Presley. Javne pogrebne slovesnosti na Elvisovem posestvu v Memphisu v ameriški zvezni državi Tennessee so se udeležili tudi številni prijatelji in oboževalci.

“Hvala vsem, da ste prišli,” je med drugim po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala mama Lise Marie Presley, Priscilla Presley in dodala: “Naša srca so zlomljena, Lisa, vsi te imamo radi.”

Po pogrebni slovesnosti so se prisotni na posestvu Graceland premaknili pred grob Lise Marie Presley, ki je v bližini groba njenega očeta, legende rokenrola Elvisa Presleyja.

Posestvo Graceland je zdaj muzej in romarski kraj za oboževalce. Družina se je odločila, da se namesto cvetja daruje Presleyjevi fundaciji, ki podpira izbrane dobrodelne organizacije.

Na pogrebni slovesnosti je bilo tudi veliko glasbe. Med drugim je Alanis Morissette zapela pesem z naslovom Rest, Axl Rose pa pesem November Rain. “Tako kot verjetno številni med vami sem še vedno v šoku in še nekaj časa bom,” je ob tem povedal frontman iz skupine Guns N’ Roses in dodal, da se počuti, kot da bi ji moral sedaj po telefonu poslati kratko sporočilo.

Lise Marie Presley so se spominjali tudi številni drugi. “Druga drugo sva klicali Sissy,” je povedala nekdanja soproga princa Andrewa Sarah Ferguson in citirala svojo bivšo taščo, zdaj pokojno kraljico Elizabeto II.: “Žalost je cena, ki jo moramo plačati za ljubezen.” Otrokom Lise Marie Presley pa je sporočila, da jim bodo še naprej stali ob strani.

V imenu Presleyjeve hčerke Riley Keough je njeno besedilo, ki ga je napisala sama, prebral njen soprog Ben Smith-Petersen. “Hvala, ker si bila v tem življenju moja mama. Spomnim se, kako je, ko me je ljubila najbolj ljubeča mama, kar sem jih kdaj poznala. Hvala, ker si mi pokazala, da je ljubezen najpomembnejše čustvo na svetu. Jaz sem plod tvojega srca kot moje sestre in moj brat. Če ti nisem povedala vsak dan: Hvala!”

Glasbeni menedžer Jerry Schilling, ki je delal že za njenega očeta, je povedal, da je Liso Marie Presley klical le “Memphis”. “Ko se je rodila, sem bil v bolnišnici z njenim očetom, ko nas je zapustila, pa z njeno mamo,” je dejal Schilling. “Memphis, vedno te bom imel rad,” je dodal.

Ljubezenska zgodba Elvisa in Priscile, staršev Lise Marie Presley, je bila na naslovnicah časopisov po vsem svetu. Elvis je bil kot vojak nastanjen v Nemčiji. Leta 1959 je takrat 14-letna Priscilla prvič srečala zvezdnika skladbe Love Me Tender. Nato je morala najprej postati polnoletna in končati šolanje, preden se je par maja 1967 v Las Vegasu poročil. Devet mesecev pozneje se je rodila hčerka Lisa Marie. Buren zakon je trajal šest let. Po ločitvi leta 1973 se nobeden od njiju ni poročil ponovno.

Lisa Marie Presley je bila stara devet let, ko je leta 1977 pri 42 letih umrl njen slavni oče. Tudi sama je imela pevsko kariero in izdala tri studijske albume, zadnjega z naslovom Storm & Grace leta 2012.

Na naslovnicah se je Lisa Marie Presley pogosto pojavljala predvsem zaradi svojega zasebnega življenja. Štirikrat se je poročila in ločila ter imela štiri otroke: 14-letni hčerki dvojčici iz četrtega zakona z Michaelom Lockwoodom in hčerko Riley ter sina Benjamina iz prvega zakona z glasbenikom Dannyjem Keoughom. Njun sin Benjamin je leta 2020 pri 27 letih storil samomor. Tudi on je pokopan v Gracelandu.

Poleg Dannyja Keougha, od katerega se je ločila leta 1994, je bila poročena še z igralcem Nicolasom Cageom ter pop zvezdnikom Michaelom Jacksonom.

Lisa Marie Presley je umrla 12. januarja, potem ko so jo zaradi srčnega zastoja odpeljali v bolnišnico. Stara je bila 54 let.

Število komentarjev: 1
Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen