Avtor plesnih uspešnic ‘Riverdance’ in ‘Lord of the Dance’ Michael Flatley diagnosticiran z agresivno obliko raka

0

64-letni Michael Flatley, avtor in zvezdnik plesne uspešnice “Riverdance” je bil diagnosticiran z agresivno obliko raka, so oboževalci zvedeli v sredo na njegovem uradnem računu Instagram.

V objavi je bilo razkrito, da je 64-letnik “prestal operacijo in je v oskrbi odlične ekipe zdravnikov.”

»Trenutno ne bomo dajali dodatnih komentarjev. Prosimo le za vaše molitve in dobre želje,« je dodano v objavi.

Napis je spremljala črno-bela fotografija plesalke, ki stoji na plaži in gleda v morje.

Leta 2021 je Flatley za Sunday Independent razkril podrobnosti prejšnje diagnoze kožnega raka leta 2003.

“Čisto po naključju so opazili,” je takrat povedal za časnik in dodal, da je bil melanom popolnoma ozdravljen in ni pustil stranskih učinkov.

Plesalec, rojen v Chicagu irskim staršem, je postal slaven po tekmovanju za pesem Evrovizije leta 1994, ko je njegov sedemminutni nastop “Riverdance” med oddajo navdušil občinstvo in populariziral irski ples po vsem svetu.

Predstava je bila spremenjena v celovečerno predstavo, ki so jo februarja 1995 odprli v gledališču Point v Dublinu. Toda po sporu s producenti oddaje je bil Flatley oktobra 1995 odpuščen.

Nato je ustvaril ‘Lord of the Dance’. Predstava je podrla rekorde blagajn po vsem svetu, tudi v Londonu, kjer je postavila rekordno serijo 21 zaporednih predstav v Wembley Areni, piše na Flatleyjevi spletni strani.

Njegova plesna skupina je nastopila na inavguraciji nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa leta 2017, za Irish Independent pa je povedal, da je bila to “velika čast”, kljub temu, da se je soočal s kritikami.

Lansko leto se je začela turneja “Lord of the Dance” ob praznovanju 25. obletnice.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen