Organizatorji SP v Katarju: Skupaj med 400 in 500 smrti tujih delavcev, z reformami smo izboljšali razmere za delavce na gradbiščih SP

0

Generalni sekretar organizacijskega odbora nogometnega mundiala v Katarju Hasan al-Tavadi je v intervjuju za britanski televizijski kanal Talk TV govoril o več sto mrtvih tujih delavcih v povezavi s svetovnim prvenstvom v Katarju. Po prejšnjih uradnih podatkih organizatorjev SP so na gradbiščih stadionov v Katarju umrli trije ljudje.

“Ocena je 400, med 400 in 500. Nimam točnega števila,” je Al-Tavadi odvrnil na vprašanje o realnem številu delavcev migrantov, ki so umrli zaradi svojega dela za svetovno prvenstvo v nogometu.

Organizacijski odbor sicer še ni navedel uradnih podatkov o skupnem številu umrlih migrantskih delavcev v zvezi s SP.

Senzacionalno poročilo britanskega Guardiana iz začetka lanskega leta je sicer govorilo o več kot 6500 mrtvih delavcih iz petih azijskih držav na gradbiščih v Emiratu v zadnjih desetih letih. Katar je te podatke vedno zanikal.

Al-Tavadi je v pogovoru vnovič poudarjal katarske reforme, ki so po njegovem v zadnjih letih znatno izboljšale razmere za delavce na gradbiščih SP.

Številne evropske nogometne zveze se sicer zavzemajo za ustanovitev odškodninskega sklada za migrantske delavce v Katarju in za ustanovitev njihovega centra v Dohi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen