Na Wall Streetu uvodoma pozitivno

0

Trgovanje na Wall Streetu se je danes začelo z rastjo tečajev delnic. Vlagatelji so pozdravili dobre poslovne rezultate nekaterih podjetij, z nakupi pa so pospremili tudi neuradne in nepotrjene informacije s Kitajske, da naj bi v državi stekli pogovori o umiku politike ničelne tolerance do covida-19.

Med vlagatelji v New Yorku odmevajo poslovni rezultati Pfizerja, ki je ob sicer nekoliko nižji prodaji okrepil dobiček. Delnice so uvodoma poskočile za 2,6 odstotka.

Delnice ponudnika platforme za prevoze in dostavo Uber so se na račun 72-odstotne rasti četrtletnih prihodkov na 8,3 milijarde evrov podražile za 15 odstotkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Analitiki dobro uvodno razpoloženje vlagateljev na Wall Streetu poleg obetavnim poslovnim rezultatom pripisujejo tudi informaciji, da so na Kitajskem stekli pogovori o rahljanju bolečih ukrepov, povezanih s covidom-19.

Po približno 20 minutah trgovanja se je indeks Dow Jones okrepil za 0,4 odstotka, širši indeks S&P 500 je pridobil 0,6 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa 0,8 odstotka.

Vlagatelji sicer z zanimanjem pričakujejo tudi sredino odločitev odbora za odprti trg centralne banke Federal Reserve. Ta naj bi po napovedih vnovič zvišal ključno obrestno mero. Večina analitikov pričakuje, da bo odbor obrestno mero zvišal za 0,75 odstotne točke na med 3,75 do 4,00 odstotka.

Pozitivno se danes trguje tudi na vodilnih evropskih borzah. Na borzah v Londonu in Parizu sta vodilna indeksa popoldne 1,6 odstotka nad izhodiščem, v Frankfurtu pa je osrednji indeks doslej pridobil 1,3 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen