HSBC ob krepitvi mobilnega bančništva zapira več kot 100 poslovalnic

0

Banka HSBC bo v Veliki Britaniji zaprla 114 poslovalnic, osredotočila se bo predvsem na mobilno bančništvo. Kot so sporočili iz banke, v reorganizacijo in posodobitve vlagajo na desetine milijonov funtov.

Z zaprtjem bančnih enot bodo začeli aprila, ostalo jih bo še 327, sporočilo banke povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V HSBC so pojasnili, da se je obisk poslovalnic od izbruha pandemije covida-19 močno zmanjšal. Nekatere poslovalnice tedensko obišče manj kot 250 ljudi, so izpostavili.

Na drugi strani beležijo vse večji obisk bančnih aplikacij. Od leta 2017 se je ta potrojil, so zapisali in dodali, da se velika večina transakcij izvede povsem digitalno.

“Navade ljudi so se spremenile, v številnih poslovalnicah se srečujemo z najmanjšim obiskom v zgodovini. Nič ne kaže, da bi se trend obrnil. Mobilno bančništvo je postala navada za večino,” je dejal direktorica britanske veje HSBC Jackie Uhi.

Odločitve po njenih besedah niso sprejeli enostavno. “Še posebej na lokacijah, kjer smo edini. Veliko smo vložili v strategijo, v sklopu katere bomo zagotovili brezplačne mobilne naprave tistim komitentom, ki jih še nimajo. Hkrati jim bomo z individualnih učenjem pomagali preiti na digitalno bančništvo,” je dodala.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen