(Golobovim nastavljeno še ogledalo iz tujine) Manfred Weber obsodil poskus političnega prevzema RTV s strani vladajoče koalicije

3

Skupina Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu je zaskrbljena zaradi sprememb zakona o RTV Slovenija, je danes v sporočilu za javnost pred nedeljskim referendumom o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija izpostavil predsednik skupine Manfred Weber. Ob tem je obsodil “poskus političnega prevzema RTV s strani vladajoče koalicije”.

Menimo, da je nedopustno, da se tako pomemben zakon, kot je zakon o javni radioteleviziji, sprejema brez javne razprave in po hitrem postopku,” je zapisal Weber. Še posebej nesprejemljivo pa je po njegovih besedah, da si politika skuša z lažnimi obljubami podrediti medij, ki je izjemnega nacionalnega pomena. Ob tem je Weber poudaril, da je RTV Slovenija edina javna, neprofitna radiotelevizijska organizacija v Sloveniji in kot taka last vseh državljanov Slovenije.

“Finančno izčrpavanje in grožnje z odstranitvijo vodstva in novinarjev, ki niso po meri vladajoče politike, ostro zavračamo,” je poudaril Weber. Kot je dodal, so podobne poskuse v preteklosti že videli v nekaterih drugih državah in smo jih ostro obsodili. “Pozivamo slovensko vlado, da se vzdrži takšnih nedemokratičnih dejanj in v celoti spoštuje evropske vrednote ter zagotovi okolje, kjer bodo mediji lahko delovali svobodno in brez političnih pritiskov,” še piše v sporočilu za javnost.

Evropski poslanci Romana Tomc, Milan Zver (oba EPP/SDS) in Franc Bogovič (EPP/SLS) so sporočili, da so veseli podpore svoje politične skupine.

Št. komentarjev: 3
  1. ufff pravi

    ufff..jasno kot pasulj….ajd.. naši post-komunistićni smrdeči levičarski pra sci in svi nje, si želijo 100% pokornost in ubogljivost 100% zaposlenih na rtviću..ajd….drugače misleči, desničarji, cerkvene miši in janševi imajo sedaj pač od 10 do 20% ..kar je za naše smrdeče levičarske enoumne totalitarce znatno preveč…..rtvić mora biti ponovno 100% leglo smrdečega nestrepnega GN OJA…ajd…nič posebno novega v krvavordeči udbomafijski smrdeči ljubljankovini…ajd

  2. ufff pravi

    glede naših “neodvisnih” in “nestrankarskih” civilinih iniciativ ali nevladnih organizacij pa nima sploh smisla zgublajti besed …… toliko enoumno vzgojenega in udbomafijskega pokornega nestrpnega smrdčega gn oja ne najdeš nikjer drugje…ajd

  3. METULJ pravi

    V rdečem golobnjaku je PREPLAH, po govoru g Webra v EU. Ampak luzerji v vladi, plešite, plešite in ODPLEŠITE v nepovrat. Slovenci vam bomo z veseljem pomagali, še pospravili bomo za vami! Juhejj, SVOBODA!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen