V parku mariborskega KC Pekarna 15-letnik zaradi spora okoli telefona skoraj ubil 17-letnika, slednji še vedno v kritičnem stanju

0

Mladoletnika, ki je v petek zvečer v Mariboru z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor, so danes za STA potrdili na mariborskem okrožnem sodišču in Policijski upravi Maribor.

Mladoletnik je v petek zvečer v mestni četrti Magdalena z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, nato pa pobegnil s kraja dogodka. V spremstvu staršev se je kasneje zglasil na policiji, kjer so mu policisti odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, na policiji dodatnih informacij o dogodku zaenkrat ne morejo posredovati.

Po besedah predstavnice za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor Anite Kovačič Čelofiga je zdravstveno stanje napadenega še vedno resno.

Po poročanju časnika Večer se je napad 15-letnega fanta na dve leti starejšega fanta zgodil v parku na območju Kulturnega centra (KC) Pekarna, iz javnega pisma očeta žrtve pa izhaja, da je dogodku botroval spor zaradi telefona.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen