Rulete se bodo ustavile: Popoldne se začne stavka igralniških delavcev v Hitu

0

Pogajanja Hitove uprave s predstavniki Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS), ki so trajala od torka, do danes niso prinesla rezultata. Zato se popoldne ob 17. uri začenja stavka, najprej v igralnici Drive-in v Vrtojbi, sledile pa naj bi ostale enote ob 18. uri, vse do 2. ure zjutraj, so sporočili iz Hita.

V podobnem obsegu je stavka napovedana tudi za soboto in nedeljo ter vse ostale konce tednov do konca tega leta. Glede stavkovnih zahtev se bosta pogajalski skupini še pogajali, nadaljevanje pogajanj je predvideno prihodnji teden v torek.

“Delodajalec je predstavnikom sindikata danes predstavil ponudbo z namenom preklica stavke. Sindikat SIDS jo je preučil in sprejel, hkrati pa upravi družbe naložil dodatne zahteve in pogoje. Prav tako je bil sindikat z ultimativnim predlogom (vzemi ali pusti) pripravljen stavko le zamrzniti do konca novembra, kar je poslovodstvo družbe Hit ocenilo za nesprejemljivo, saj to pomeni nič drugega kot prestavitev stavkovnih aktivnosti,” so sporočili iz kabineta predsednika uprave Hita.

Sindikat vodstvu podjetja med drugim očita negospodarno ravnanje, negospodarno investicijo v igralnico Park, znižanje vrednosti podjetja ter manipuliranje v komuniciranju z zaposlenimi in javnostjo. Na upravo je naslovil 18 zahtev, med njimi tudi zahtevo po njenem odstopu.

Uresničitev stavkovnih zahtev sindikata je po prvih ocenah uprave Hita, ki očitke na svoj račun zavrača, ovrednotena na deset milijonov evrov na letni ravni. To bi pomenilo 20-odstotno povišanje stroškov dela.

Tokrat se stavki ne bodo pridružili igralniški delavci v Hitovih enotah Korona, Resort & Entertainment v Kranjski Gori ter Casino Fontana v Rogaški Slatini.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen