V hotelu v Budvi množična zastrupitev turistov s hrano, med njimi tudi Slovenci

0

V enem od hotelov v Budvi, ki je bil pred časom zaprt zaradi neupoštevanja zdravstvenih in sanitarnih predpisov, se je 96 tujih turistov zastrupilo s hrano. Po poročanju spletnega portala črnogorske javne radiotelevizije RTCG gre za turiste iz Poljske, Italije in Hrvaške. Po navedbah črnogorskega portala Dan so med njimi tudi Slovenci.

V petek zvečer so v splošno bolnišnico Kotor zaradi driske in bruhanja pripeljali okoli 30 pacientov, je za RTCG potrdil direktor bolnišnice Davor Komburović. Paciente so oskrbeli, opravili diagnostiko in jih po terapiji odpustili, je dodal.

Turisti so zaradi prebavnih težav poiskali zdravniško pomoč v bolnišnicah na Cetinju, v Baru in Kotorju. Nekateri so namreč potovali po državi in so pomoč poiskali v zdravstvenih ustanovah v različnih mestih.

Uradne potrditve množične zastrupitve s strani pristojne inšpekcijske službe in Inštituta za javno zdravje še ni, je poročal Radio Črne gore ter dodal, da pomoč svojim državljanom nudijo tudi tuja veleposlaništva.

V občini Budva pa so za spletni portal Dan potrdili, da je prišlo do zastrupitve s hrano in da so gostje gostinskega lokala zaradi prebavnih težav poiskali pomoč v zdravstvenih ustanovah. Portal piše, da so med njimi bili večinoma turisti iz Poljske, Slovaške in Slovenije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen