Rotary klub Logatec z lepo gesto: Bele štorklje so na Gorenjskem dobile novo gnezdo

0

Bele štorklje so simbol sreče in plodnosti, živijo pa le tam, kjer je okolje čisto. Rotary klub Logatec se je zato odločil, da jim na Gorenjskem postavi novo gnezdo in s tem opozori tudi na pomembnost biodiverzitete in čistega okolja.

Da gre pravzaprav že za drugo takšno zgodbo, pove letošnji predsednik Rotary kluba Logatec, pobudnik in glavni organizator Matjaž Mravlja: »Prvo gnezdo smo namreč postavili že leta 2015, na Šutnji pri Kranju. Takrat so se na travnikih pasle štorklje, ki pa so bile brez doma. Zato smo jim ga postavili in res smo bili veseli, ko so ga sprejele za svojega, čez nekaj let pa so imele celo podmladek

Rotary klub Logatec je vse potrebno za postavitev 8-meterskega kostanjevega droga in gnezda za bele štorklje zasnoval in pripravil s pomočjo Rotary kluba Ljubljana, podjetja Interenergo, članov kluba in ostalih dobrih ljudi. Postavitev ni bila lahka, saj gnezda ni dovoljeno postaviti kjerkoli, zato jim je na pomoč priskočil Aleksander Pritekelj, strokovnjak za gnezdilnice.

Dokler z navdušenjem pričakujemo prve štorklje, da se naselijo v novo gnezdo, pa lahko spremljamo tudi zgodbo družine štorkelj iz leta 2015, ki so jim dobri posamezniki omogočili, da se iz gnezda vsako leto zasliši klopotanje kljunčkov novih mladičkov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen