Nepremagani boksarski težkaš Tyson Fury na 34. rojstni dan objavil konec kariere

0

Britanski boksar Tyson Fury je ob praznovanju svojega 34. rojstnega dneva presenetil oboževalce, saj jim je prek Twitterja sporočil, da zaključuje športno pot. Novico so poznavalci boksa sprejeli s skepticizmom, saj je Fury že večkrat dejal, da je bil ta ali oni dvoboj njegov zadnji.

“Po dolgih in napornih pogovorih in razmišljanjih sem se odločil, da končam profesionalno pot. Hvala vsem, ki ste mi stali ob strani,” je zapisal svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC, ki je v 33 profesionalnih dvobojih zabeležil 32 zmag in en neodločen izid.

Vest je presenetljiva tudi zato, ker bi se moral Fury v naslednjih mesecih spopasti z zmagovalcem dvoboja med Aleksandrom Usikom in Anthonyjem Joshuo, ki je na sporedu 20. avgusta.

Celo njegov manager Frank Warren dvomi v odkritost novice. “Mislim, da bo najprej videl, kako se bo razpletel ta dvoboj, nato pa se bo odločil. Verjamem, da se bo vrnil, saj je pravi borec in pogreša boks,” je dejal Warren.

Fury je o športni upokojitvi govoril že aprila letos po dvoboju z Dillianom Whytom. Dejal je, “da ima na banki 150 milijonov razlogov za konec kariere in nič več za dokazati.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen