Mag. Grims imel pravo šolsko učno uro z nevednim in neotesanim svobodnjaškim poslancem Žavbijem: Vi zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom in s tem izpostavljate nevarnosti vse državljane in državljanke RS!

13

“Po ustavi ima vsak Slovenec pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico,” je odgovoril poslanec SDS Branko Grims “svobodnjaškemu” poslancu Lenartu Žavbiju v oddaji 24ur Zvečer. In dodal: “Vi zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom in kar je najhuje, s tem izpostavljate nevarnosti vse državljane in državljanke Republike Slovenije, pa tudi celotno Evropo.” Mnogim nerazumljiva migracijska politika nove vlade je v zadnjem obdobju predmet razprav, sploh, ko so se odločili, da z meje umaknejo žičnato ograjo, ki je varovala slovensko teritorialno ozemlje. Absurdno enačenje običajnih migracij in ilegalnih migracij sta notranjemu ministrstvu očitala tako nekdanji premier Janez Janša, kot poslanec SDS Branko Grims, ki je gostoval v oddaji 24ur Zvečer, kjer je svoje stališče tudi jasno argumentiral in dobesedno matiral sogovornika, poslanca Gibanja Svoboda, Lenarta Žavbija.

Nekdanji premier Janez Janša notranjemu ministrstvu očita trditev, da so migracije del realnosti in stalnica sodobnih družb, enačenje ilegalnih migrantov izenačilo z legalnimi, saj s tem praktično poziva na kršenje zakona in vabi storilce kaznivih dejanj tihotapljenja ljudi, naj mirno nadaljujejo. Vse to, je po njegovem mnenju zrelo za interpelacijo. O tem, zakaj menijo, da je ministrstvo spodbudilo tihotapljenje ljudi čez slovensko mejo, je v oddaji 24ur Zvečer spregovoril poslanec SDS Branko Grims, o tem, zakaj menijo, da gre za lažne obtožbe, pa poslanec Gibanja Svoboda Lenart Žavbi.

“Oni govorijo, da migracije bogatijo, dejansko ilegalne migracije vedno v zgodovini kot masovne migracije, prinašajo konec neke civilizacije, torej opustošenje in zelo veliko stanejo. Vsak migrant, vsak mesec stane slovenske davkoplačevalce okoli dva tisoč evrov, vsak mesec,” je uvodoma dejal poslanec Grims in poudaril, da jih pa s podiranjem ograje vabijo na tisoče, saj s tem dajejo znak, da je Slovenija odprta in da meja ne bo branila. Glede na porast števila ilegalnih migracij pa so migranti signal zaznali, prišlo jih bo vedno več, stroške pa bodo nosili davkoplačevalci.

Žavbi popolnoma nezaskrbljen nad tihotapljenjem ljudi, čeprav je tega vedno več
Žavbi se je na trden komentar odzval posmehljivo, češ da število ilegalnih prestopov meja niso tako visoke in da so migracije del “politične agende SDS”, kar je popolnoma absurdno, glede na to da so migracije problematika celotne Evrope in policijska poročila ne lažejo. Žavbi je v nadaljevanju povedal, da je ograja nepotrebna, pri tem pa se je skliceval na primer Madžarske, kjer naj bi bil naval tihotapcev ravno tam, kjer je ograja. Nad očitno Žavbijevo nezaskrbljenostjo nad tihotapstvom Grims ni bil presenečen, glede na dejstvo, da je bila pred časom tudi ena od tihotapk povezana s Socialnimi demokrati, Lidija Mavretič namreč, ki so jo policisti leta 2019 prijeli pri tihotapljenju migrantov.

“Velika laž je, da ograja ne deluje. Če bi bilo to res, potem odstranite ograje okoli Ministrstva za notranje zadeve, njenih stavb, tudi predsednik vlade naj okoli domače hiše odstrani svojo veliko ograjo. Ograja še kako deluje in vi to veste. Meje ste odprli, ker je vaš cilj uničenje slovenstva,” je dejal Grims in pojasnil učinkovitost ograje, ki so jo nedavno o postavili na Poljskem, kjer se je ob postavitvi popolnoma ustavil dotok ilegalnih migrantov.

Nesprejemljiva retorika Žavbija je šla krepko čez mejo okusnega
Po tem ko je mlad in neizkušen politik Grimsu očital neutemeljeno sprevrženost in fašistoidnost, mu je ta odvrnil, da so njegove trditve ne le neumne, ampak tudi nekorektne. Prvič so nekorektne do tistih žrtev in nesreč, ki se posledično dogajajo zaradi ilegalnih migracij in drugič so nekorektne do beguncev, kot so tisti, ki prihajajo iz Ukrajine in skozi mejo vstopijo legalno, “vi zavestno odpirate meje ilegalnim migrantom in kar je najhuje, s tem izpostavljate nevarnosti vse državljane in državljanke Republike Slovenije, pa tudi celotno Evropo“, je zatrdil poslanec SDS, medtem, ko je Žavbi molčal. Žavbi si je sicer ves čas delal neke zapiske, a bilo je takoj jasno, da tematike ne obvlada oz. je ne razume.

Grims je Žavbiju v nadaljevanju očital, da jih toliko skrbi za človekove pravice ostalih, medtem, ko se požvižgajo na pravice Slovencev in njihovih otrok, pravice Slovenskih žensk in vseh tistih, ki ob meji živijo. “Ljudje ne upajo ven ponoči zaradi ilegalnih migrantov, ki ste jih vi spravili tja kjer so“. Ni bilo videti, da so človekove pravice Slovencev in Slovenk Žavbiju prišle do živega, mirno je dejal, da imajo za umik ograje podporo “vseh obmejnih županov”, kar pa ne drži, saj je prvi, ki s tem ne bi strinjal župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki venomer opozarja na težave z ilegalnimi migranti in škodo, ki jo povzročajo.

Nezrelo obnašanje Žavbija in njegovi očitki, kako se SDS ni boril z migracijami v preteklosti, je Grims po hitrem postopku prekinil in mu povedal, da so v preteklosti že ukrepali, med drugim tudi on sam, ko je predlagal odstop od Marakeške pogodbe. Žabi je Grimsu očital, da je Janševa vlada v pristojnosti nekdanjega notranjega ministra Aleša Hojsa odstranjevala rezilno ograjo. Po oddaji se je odzval tudi minister Hojs in odgovoril na njegove lažne navedbe.

In medtem, ko je Žavbi vpil, da je število ilegalnih migracij manjše in se skliceval na Frontex, ki stalno poroča o nelegalnih migracijah v Evropi, je ravno Frontex objavil, da je bilo v “prvih petih mesecih leta na zahodnobalkanski poti 40.675 nezakonitih prehodov ali polovica vseh zabeleženih na mejah EU, kar je skoraj je skoraj trikrat več kot v enakem obdobju lani”, kar pa jasno demantira Žavbijeve besede. Na vsa dejstva, ki je Grims očital Žavbiju, dejstva na podlagi številk od poročil obmejne policije, Frontexa in poročanja lokalnih občanov, kot v primeru požar pod Socerbom, kjer so ravno domačini trdili, da so požar zanetili ilegalni migranti, se Žavbi ni znal drugače odzvati, kot  z besedami, da gre za “konspirativne teorije”, pa čeprav številke in dejstva ne lažejo.

Žavbi ni vedel, kaj govori
Razlika med poslancema v oddaji je bila več kot očitna. Tako nezrelega in nespoštljivega obnašanja s strani Žavbija do svojega starejšega in bolj izkušenega kolega pa še ne. Morda to niti ne preseneča, glede na retoriko stranke, ki ji pripada pa vendar. Medtem, ko mu je Grims očital branje koalicijske pogodbe kot kulturnega marksizma, ga je Žavbi spraševal, če “verjame v teorijo o tem, da kuščarji vladajo svetu” in ga primerjal z ameriškim obsojencem, pa še to ni imelo nikakršnega smisla.

Glede na dejstvo, da notranja ministrica Tatjana Bobnar ne spoštuje slovenske zakonodaje, je osebno mnenje Grimsa, da bi temu morale slediti določene obtožbe, na to pa dodal, da “ima po ustavi vsak Slovenec pravico živeti varno in nobena pravica nobenega tujca ne more biti nad to pravico.” (nova24tv)

Št. komentarjev: 13
 1. Roman pravi

  Pa saj smo vsi videli kdo je ostal brez besed .Ne flancajte neumnosti in nas ne imejte za neumne .Grims se je tokrat osramotil ,osramotil pa je tudi stranko kateri pripada.

  1. Raborec pravi

   Najpre je pika in potem presledek….slovenščina!!!

  2. Nace pravi

   Ne kvasi bedastoč. Žavbi, tale sin od Lucuja, je navaden idiot. Po fotru kakopak.

   1. Gasilec pravi

    Ti osebki so razne Gaje, Naceti, Metulji in razni drugi insekti! Za njih je potreben insekticid spray

   2. Re gornjemu pravi

    Po kom si pa ti?

  3. Re gornjemu pravi

   Pa so ti osebki spet na delu v kleti Trstenjakove, ki je pripravljena za sdss ovce. Poznajo res ” bogat besedni zaklad” . To je prava sramota za stranko( poleg Grimsija)

 2. Gaja pravi

  Mag. Grims je tega mlečnozobega pajaca iz svobode razsul na prafaktorje.

 3. METULJ pravi

  Zločin slovenske vlade je storjen – odpiranje slovenske meje za ilegalne migrante!! Golobnjak v vsem bednem razkošju ! Pokončni Slovenci, čas za odstranitev te škodljive vlade je naš cilj. V nasprotnem primeru nas čaka crkavanje na obroke! Odločimo se, to je pravo!!

 4. robert pravi

  Tale fante pa res zgleda kot nek debil. Enega smiselnega stavka ni spravil skupaj. Beda od te svobode.

  1. Re gornjemu pravi

   Kako le ti izgledaš ? Gotovo zelo lepo in pametno, kot vaš ljubljeni vodja!

 5. raft pravi

  Dobro si oglejte sliko tega mevžastega Žavbita. Slika neumnega, zahrbtnega in hinavskega osebka. Ženski obraz na spolu neopredeljenemu telesu.

  1. dado pravi

   Tako je. Popolnoma infantilni osebek. Pomehkužen navznoter in nazven.

 6. Micka Kovačeva pravi

  Hojs bi očitno želel namesto zlate žlice, zlati zob! Naj kdo poskrbi za to!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen